Av. Mustafa Demir Yazdı: Bir Başka Düzen

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Av. Mustafa Demir Yazdı: Bir Başka DüzenBİR BAŞKA DÜZEN

Yeni nesil kendisiyle beraber yeni bir düzen getirir. Ve getirmesi de lazımdır. Gün geçtikçe nesiller değişiyor her nesil kendisiyle beraber yeni kavramlar yeni arzular ve ihtiyaçları da beraberinde getiriyor.
Gençlere artık eskimiş ve zamanı geçmiş olan idare yöntemlerini zor kullanarak veya farklı baskılarla dayatılarak uygulanamaz. Yeni nesiller için daha ılımlı daha adil daha sağlam temeller üstüne oturan idare yöntemleri uygulanması gerekmektedir. Bu husus halkın idaresi için daha adil ve daha kucaklayıcıdır.
Zaman, bazı devletlerin sonunu hazırladığı gibi bazı devletlerin gelişmesi için uygun ortamın hazırlanmasını sağlar. Devletin gücü, milletin gelişimi yalnız yöneticilerin beceri veya yetersizliğinden kaynaklanmaz. Yöneticiler iyi olabilir. Kötü olabilir. Zalim olabilir. Fakat hepsinin bir ortak yanı vardır ki o da bu vatan toprakları içerisinde bu milletin içinde yaşayan insanlar olmasıdır. Yani millet nasılsa aslında yönetici odur.
Yöneticilerin halkın üzerinde büyük etkisi vardır. Fakat halkın burada vereceği tepkilerin önemi daha fazladır. Halk tepkisiz, ruhsuz, vurdumduymaz olduğu müddetçe hiçbir güç bu topluluktan gerçek manada lider vasfına sahip liyakatli dürüst bir lider çıkaramaz. Bunun içindir ki önce toplum olarak yetişkinler olarak düzeldiğimiz takdirde bu milletin çocuğuna, gençlerine nasihat vermeyi kendimize hak göreceğiz. Caligula, Çavuşesku, Hitler, Stalin, Mao, yetiştirmek de bizim elimizde olduğu gibi Aziz Sancar, Halil İnalcık, Oktay Sinanoğlu yetiştirmekte bu milletin tercihiyle olacaktır.
Bizler sandıkta halka istediğimiz kadar yetki versek te eğer toplum evlatlarını iyi yetiştirmez onlarla ilgilenmezse; Bu nesilden gelen bürokrat siyasi cambaz olur. Milletin vekili, bakanı, vatandaşın dertleri yerine rant peşinde koşar durur. Yemekten iyice semizleyen üst tabakaya karşı halk kin ve nefretle dolar taşar.
Kıymetli okur sözün özü gençleri eleştirirken lütfen bu gençlerin kimlerin arasından çıktığını unutmayalım!

Av. Mustafa Alparslan DEMİR (Tokatmedyam.com)

Av. Mustafa Demir Yazdı: Bir Başka Düzen