Almanya’daki Bulgarlar da oy kullanabilecek

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Almanya’daki Bulgarlar da oy kullanabilecekBulgaristan Pazar günü yeniden sandığa gidiyor
BULGARİSTAN’da Ağustos ayında hükümetin gensoru ile düşürülmesinin ardından 2 Ekim 2022 Pazar günü yeniden seçime gidiyor. Böylece son 1,5 yıl içinde Bulgaristan 4. defa genel seçime gitmiş olacak. Avrupa Birliği ülkelerinde oy kullanacak olacak Bulgar vatandaşları için, Almanya’nın değişik bölgelerinde de bu seçim için 77 sandık açılacak. Seçimlerde, büyük çoğunluğunu Bulgaristan’da yaşayan Türk azınlıkların oluşturduğu Hak ve Özgürlükler Hareketi (HÖH) de seçime katılıyor. Bu seçimlerde Almanya’da yaşayan Bulgaristan vatandaşları da kendileri için açılan 77 sandıkta oylarını kullanabilecekler.

HÖH Parti yetkilileri, özellikle Bulgar vatandaşı olan Türk azınlıkların sandığa giderek partilerini desteklemelerini talep ederek „Bulgaristan’ın içine girdiği bu istikrarsız tabloyu değiştirmek sizlerin ve bizlerin elinde. Ayrıca Bulgaristan’da yaşayan tanıdık ve akrabalarınızı da arayarak oylarını HÖH’e vermelerini isteyin. Oylarınızı kullanarak iktidarı değiştirin“ çağrısında bulundular. “Güven ve istikrar” sloganıyla seçime giren HÖH, seçim listesinde birinci sırada yer alırken, yapılan anketlerde ise 6 ila 8 partili bir parlamentonun göreve gelmesi bekleniyor.

Almanya’da yaşayan Bulgar vatandaşları, alttaki internet sitesine tıklayarak oy verilebilecek 77 sandığın listesine, Bulgaristan’ın Berlin Büyükelçiliği sayfasından ulaşılabilirler:

https://www.mfa.bg/embassies/germany/ns2022/orders (Erdal Altuntaş)

Almanya’daki Bulgarlar da oy kullanabilecek