AK Parti, Diyarbakır Miletvekili Adaylarını Tanıttı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

AK Parti, Diyarbakır Miletvekili Adaylarını TanıttıEren DALGIÇ – DİYARBAKIR (BHA)
Ak Parti, Diyarbakır Milletvekili adaylarını tanıttı. Sezai Karakoç Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşen tanıtım etkinliğine partililer yoğun ilgi gösterdi.
 
Etkinliğin Açılış konuşmasını yapan Ak Parti Diyarbakır İl Başkanı Muhammed Şerif Aydın, bütün adayları tebrik ederek, “Diyarbakır artık terörle anılmıyor. Artık parklar, festivaller ve güzellikler ile anılıyor. Bizim bu seçimdeki en büyük söylemimiz bu olacak” dedi.
 
İlk sıradan Aday olan Galip Ensarioğlu, yaptığı açıklamada; “Türkiye’nin ikinci yüz yılına denk gelen, Recep Tayyip Erdoğan ve Ak kadrolar olarak bu yüz yılın neredeyse en önemli seçimine gidiyoruz. Demokrasinin tecelli ettiği her seçim kıymetlidir. Ama bu seçim çok daha kıymetlidir. Bunun bilincinde olarak hepimiz bu seçimde çok çalışacağız. Biz en azından adaylarımızı tanıtabiliyoruz. Bazı partiler adaylarını bile tanıtamayacak” dedi.
 
2. Sıradan Aday olan M. Said Yaz “Cami minderinden ve mihrabından siyaset kürsüsüne gelirken oradaki hakikat ve hakkaniyeti buraya taşımak zorundayız. Biz bu şehri sizlerle beraber, asıl evladı ve sahibi olan şu kahraman zatın mücadelesi sayesinde sizlerle şehrimizi yeniden kazanacağız. partimiz iki kelimeden meydana geliyor, adalet ve kalkınma. Kalkınma işini çok değerli kardeşlerim, bürokratlar ve teknotratlar iyi yapacaktır. Ben kalkınmanın tarafında değil, ama adaletin yanında olacağıma söz veriyorum. Herkes için adalet, her yerde adalet, her zaman adalet” diye konuştu.
 
3. Sıra adayı olan Suna Kepolu Ataman;
 
“Her muhtaca aş ve iş olacağım. Her zaman yanınızda olacağım. Ana dilimizi hiç çekinmeden konuşuyoruz. Bunun mimarı Recep Tayyip Erdoğan’dır. Ona sahip çıkmamız lazım, bu bizim boynumuzun borcudur. Kemal Kılıçdaroğlu, helalleşmeye diye yola çıktı. Ben ona şunu söylüyorum. Babam 6 yaşındayken yetim kaldı. 63 yaşında ölene kadar babasının kemiğini aradı. Ben söz veriyorum, dedemin mezarını bulmak için uğraşacağım. O yüzden bir Diyarbakır’lı olarak Kemal Kılıçdaroğlu’nun helalleşme çağrısını kabul etmiyorum” dedi.
 
Ak Parti Diyarbakır İl Gençlik Kolları Başkanı ve aynı zamanda partisinin 11. sıra milletvekili adayı olan Ahmet Mahsum Melikoğlu’da konuşmasında; “Geçen dönemde Allah nasip etmişti. Çok şerefli olan AK kadronun milletvekili adayları arasında yerimizi almıştık. Allah bu seçimde de o şerefi nasip etti. Olabildiğince Diyarbakır ve Diyarbakır gençliği için hizmet etmeye devam ettik. İnşallah bundan sonraki hedefimiz de Diyarbakır gençliği olacak. Diyarbakır’daki seçmenin üçte birinin 20-22 yaş ortalamasındaki genç seçmen olduğunu iyi biliyoruz. Nerde olduğumuzun, kaçıncı sırada olduğumuzun hiçbir önemi yok. Biz Diyarbakır gençliğini o kem gözlere yedirmemek için gece gündüz çalışacağız” dedi. (Birlik Haber Ajansı-BHA)

AK Parti, Diyarbakır Miletvekili Adaylarını Tanıttı