Çevre Gönüllüleri, balık çiftliklerine ÇED olumlu kararını yargıya taşıyor

Mersin’in Aydıncık ilçesine taşınması planlanan balık çiftlikleriyle ilgili proje için ÇED olumlu kararı verilmesine tepki geldi.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

MERSİN-BHA

Mersin’in Aydıncık ilçesine taşınması planlanan balık çiftlikleriyle ilgili proje için ÇED olumlu kararı verilmesine karşı çevre gönüllüsü kurum, kuruluş ve sivil toplum örgütleri temsilcileri güç birliği yaparak gerçekleştirdiği toplantıda dava açma kararı alarak, hukuki mücadelenin yol ve yöntemlerini belirledi.

Aydıncık Belediye Başkanı Özkan Kılıçarpa’nın başkanlığında Aydıncık Belediyesi hizmet binasında gerçekleşen toplantıya, Mersin Barosu Kent ve Çevre Komisyonu Başkanı Av. Derya Demir, komisyon üyesi Av. Azize Altıok Özmen, Aydıncık Belediyesi Avukatı Halil Yıldırım, Çevre Mühendisleri Odası Mersin Şube Başkanı Sinan Can, Makine Mühendisleri Odası Mersin Şube Başkanı İsmail Oğuz, Mersin Çevre ve Doğa Derneği Başkanı Sabahat Aslan, Aydıncık Kent Gelişimi ve Dayanışma Derneği (AGİKDER) Başkanı Mustafa Yalçıner, AGİKDER Başkan Yardımcısı Mustafa Şimşek, Bozyazı Dokuma ve Kültür Ürünleri Geliştirme Derneği (DOKUDER) Başkanı Begüm Balcı, Aydıncık Ziraat Odası Genel Sekreteri Hasan Arttırık, Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Aydıncık Belediyesi meclis üyeleri Onur Günebakmaz ve Salih Seçkin Yıldırım  ile Çevreci-Aktivist Mehmet Sarı katıldı.

HUKUKİ MÜCADELENİN YOL VE YÖNTEMLERİ BELİRLENDİ

Aydıncık Belediye Başkanı Özkan Kılıçarpa yapmış olduğu açıklamasında, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in söz konusu projenin kentin tamamını olumsuz etkilemesinden dolayı her türlü hukuki desteği vereceğini belirtti.

Toplantıda, Aydıncık kıyılarında kurulacak balık çiftliklerine karşı yapılacak hukuki mücadelenin yol ve yöntemleri değerlendirildi. Projenin bölgeye ve kıyılara vereceği tahribat, proje için onaylanan ÇED raporundaki “teknik-hukuki hatalar ve çelişkiler” üzerinde duruldu. ÇED olumlu kararına karşı açılması kararlaştırılan davaya, toplantıya katılan kurum ve kuruluşlar ile sivil toplum kuruluşlarının tamamının davacı/müdahil olarak katılması kararlaştırıldı. İzlenecek yol haritası için görev dağılımları yapıldı. Toplumsal tepkinin hukuki mücadeleye paralel olarak sürdürülmesinin önemine vurgu yapıldı.

Çevre Gönüllüleri, balık çiftliklerine ÇED olumlu kararını yargıya taşıyor