Malatya’nın yemek kültürünü Samsun’a taşıyan Malatyalı fırıncı

Malatyalı Depremzede Fırıncı Gökhan Berkem Samsun’da Malatya’nın meşhur Malatya Yemekleri, pide ve yağlı ekmeklerini Samsun’a taşıdı.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Malatya’nın yemek kültürünü Samsun’a taşıyan Malatyalı fırıncı

Kayhan İNCEOĞLU/ BHA- Malatya

1980 Yılından beri Sıtmapınarında  Nar pide fırını  işleten ve Malatya’mızın sevilen sayılan ve yaptığı muhteşem pide ve yağlı ekmekleri ile Malatya’da iz bırakan Fırıncı Gökhan Berkem 6 Şubat Depreminde iş yeri ve evleri yıkılınca  çareyi Samsun’a gelmekle buldu.

Samsun’a çok zor şartlarda gelen ve Devletten beş kuruş yardım bile almayan Malatya’mızın sevilen fırıncısı Gökhan Berkem Samsun İlk adım ilçesinde fırın açarak Yıllardır Baba mesleği olarak yaptığı işini Samsun’da sürdürmeye başladı.

Kısa zamanda İlkadım ilçesinde Şampiyon Pide ve Lahmacun fırını açan ve müşteri potansiyelini her geçen gün artıran kişiliği ile karakteri ile Samsun ‘da sevilen esnaflar içerinde yer almaya başladı.

Efendi kişiliği ile Müşterinlerin büyük beğenisi kazanan Malatyalı Fırıncı Gökhan Berkem, çalıştırdığı iş yerinde Malatya’nın Meşhur Patlıcan Tava, Domatesli., Ezme, Lahmacun ve yağlı ekmekleri yaparken, Samsun’un yöresel yemeklerini de yapmaya başladı.

Evet Malatyalıların adete ikinci adresi olan Şampiyon pide ve Lahmacun fırını İlk adım ilçesi, Reşathane Mahallesi,Kore sokak  No39 da işletmesini sürdürüyor.Fırıncı Gökhan Berkem’in telefon numarası : 05304221343

Malatya’nın yemek kültürünü Samsun’a taşıyan Malatyalı fırıncı