KARS-BHA

Tarım arazilerinde zararlı organizmaların yayılmasını engellemek ve bitkisel üretim alanlarında hijyen standartlarını yükseltmek amacıyla biçerdöverlerin hasat ekipmanlarına dezenfeksiyon işlemi uygulanmaya başlandı.

Temiz ekipman, sağlıklı üretim, güvenli gıda” ilkesi doğrultusunda yürütülen uygulama, tarımsal üretimde hem kaliteyi hem de gıda güvenliğini artırmayı hedefliyor. İl genelindeki çalışmalar kapsamında biçerdöverler, hasat öncesinde özel solüsyonlarla dezenfekte edilerek sahaya çıkarılıyor.

Vali Ziya Polat ve İl Tarım ve Orman Müdürü Enver Aydın, sahada devam eden dezenfeksiyon çalışmalarını yerinde inceledi. Hasat hazırlığı yapan çiftçilerle bir araya gelen yetkililer, sezon öncesi üreticilere başarılar dileyerek bereketli bir yıl temennisinde bulundu.

Bölge Müdürü Serdar Kotan, Ardahan’daki DSİ çalışmalarını yerinde inceledi
Bölge Müdürü Serdar Kotan, Ardahan’daki DSİ çalışmalarını yerinde inceledi
İçeriği Görüntüle

Resim

Resim

E3-273