İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) ilgili kuruluşu İslam Ülkeleri Standartlar ve Metroloji Enstitüsünün (SMIIC) işbirliği, Ticaret Bakanlığı ve Helal Akreditasyon Kurumu koordinasyonunda, yerli ve yabancı bakanlıklar ile çeşitli kurum ve kuruluşların katkılarıyla organize edilen 2024 Helal Expo Uluslararası Ticaret Fuarı on binleri ağırladı.
Karali Çay’ın ürünlerine ilgi 40’ı aşan ülkeden 500’e yakın firmanın katıldığı fuarda yerini alan Karali Çay uluslararası arenada ürünlerini tanıttı. Karali Çay’ın organik ürünlerinin ilgi gördüğü fuarda enerjide büyük tasarruf sağlayan yeni nesil çay kazanı Ateşe Kazan’da tanıtıldı.Mustafa Karali ürünleri anlattıKarali Çay Firma sahibi Mustafa Karali hedeflerini ve faaliyetlerini anlattı @karalicay pic.twitter.com/XFPQzQcMCu
— AKİT TV (@akittv) November 28, 2024
Karali Çay Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Karali, 2024 Helal Expo Uluslararası Ticaret Fuarı’nda değerlendirmelerde bulundu.
Doğu Karadeniz’in Dünyanın en kaliteli çayının yetiştiği bölge olduğuna vurgu yapan Mustafa Karali kuzey iklim kuşağı nedeniyle çay bitkisinin üzerine kar yağdığı için haşere mücadelesi gerektirmediğini ifade etti. Dünyada çay yetişen Ekvator bölgelerindeki ülkelerde sıcak iklim nedeniyle oluşan haşere ile kimyasal mücadele yapıldığına dikkati çeken Karali, Türkiye’de böyle bir zirai mücadeleye gerek kalmadığını anlattı.
Karali’nin açıklamaları şöyle;“Bu nedenle en doğal ve kaliteli çaylar ülkemizde Doğu Karadeniz’de yetişiyor. En kaliteli olmak ürünü anlatabilme ile doğrudan ilişkilidir. Siz kendinizi doğrudan anlatabilirseniz marka daha kaliteli olur.
Kalite odaklı üretimKarali Çay olarak 1987 yılında kuru çay üretimine başladık. 1991 yılında marka tescilimizi yaptık. 1993 yılında ise Karali Çay A.Ş.’yi kurduk. O günden buyana aile şirketi olarak kalite odaklı çalışmalarımızı sürdürüyoruz. 2005 yılında ilk organik çayı ürettik. 2020’li yılarda organik yeşil çay üretmeye başladık. Bunlar hayallerimiz ve hedeflerimize ulaşabilmek için bize büyük bir enerji oldu.
Daha iyisi için çalışıyoruzYeni ürünler üretmek için sürekli Araştırma ve Geliştirme (AR-GE) çalışmaları yürütüyoruz. Aynı zamanda TÜBİTAK destekli çay kazanı üretiyoruz. Türkiye’de muadili olmayan, nihai tüketiciye ve ülke ekonomisine yüzde 50 enerji tasarruf sağlıyor. Daha iyisini yapmak için mücadele ediyoruz.
Tüketicilerin gönlünü fethediyoruzNihai amacımız tüketicimizin gönüllerini fethetmek. Kulağımız hep nihai tüketicimizin sözlerinde. Biz bu ürünü daha iyi nasıl üretiriz diye sürekli çalışıyoruz. Tüketicinin gönlünü kazandığınızda markanız zaten büyüyor.”