
Altyapı ile ilgili eksiklerimiz vardı. Esnafın beklentileri altyapının yenilenmesi ve güçlendirilmesiydi. Hepsi tamamlanıyor. Düşen yağmur miktarı da son yıllarda artınca sorunlar yaşanabiliyordu. Pasajlar, iş hanları ve mağazaları su basıyordu. Çalışmalar planlamaya göre ilerliyor ve yapılan işlerin cadde için önemli olduğu unutulmamalı.”

“Ankara Kent Konseyi Esnaf Meclisi birlik sağlayacak”
Ankara Kent Konseyi’nde (AKK) kurulum süreci devam eden ‘Esnaf Meclisi’ hakkında da bilgi veren Yusuf Yavuz, Başkent’teki 450 bine yakın esnafın birlik ve beraberlik içinde sorunlarını çözebileceğine inandıklarını belirterek, şöyle konuştu:
“ABB Başkanı Sayın Mansur Yavaş iş başına geldiği gün itibarıyla şunu ifade etmişti; ‘6 milyonluk şehri bir insan yönetemez.’ Kendisi Büyükşehir Belediyesi’ne de herkesi davet ederek bir yönetim şekli belirledi. Biz de Ankara Kent Konseyi’ndeki çalışmamızla Esnaf Meclisi’ni oluşturma kararı aldık. Ankara’da 240 bine yakın esnafımız var. Ankara Ticaret Odası’nda (ATO) da 180 bine yakın üyemiz var. Toplam 450 bine yakın bir üye sayısından bahsediyoruz. Onların sıkıntılarını gidermek ve bir bütün olarak hareket edebilmek için AKK Esnaf Meclisi’nde çalışacağız. 100 Ankara markasını bir araya getirdik. Yıl sonuna kadar hedefimiz 200 Ankara markasını burada buluşturmak. Ankara Moda Fuarı’na da katılarak seslerini duyurduk. Burada her sektörden temsilcimiz olacak. Esnaf Meclis Başkanlığını oluşturduktan sonra her sektörün alt gruplarını da oluşturacağız.
“Tüm ilçelere ulaşacağız”
20 ilçede yapılanmaya gittik ve hepsinde de üyelerimiz var. Amacımız elbette 25 ilçeden üyelerimizi bir araya getirmek. Birlik ve beraberlik oluşturarak sorunlarımızı çözmeye çalışacağız. Kentte kendi markalarımızı oluşturmak istiyoruz. Çok ciddi markalarımız da var. Her alanda tanıtımlarını yapmamız lazım. Markaların ve ticaretin başkenti olması için Ankara’ya emek vereceğiz. İzmir Caddesi Projesi bittiği zaman da AKK Esnaf Meclisi olarak ‘moda ve kültür festivali’ düzenleyeceğiz.”