ANKARA-BHA
İş Sağlığı ve Güvenliği Dernekleri Federasyonu (İSAF) tarafından işyeri acil durumlarına yönelik görevler ve Acil Durum Yönetmeliği kapsamında eğitim düzenlendi.
İSAF Eğitim Koordinatörlüğü organizesinde Kültür ve Turizm Bakanlığı Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı’nda acil durum ekiplerine ve destek elemanlarına “Acil Durum Ekiplerinin Etkin Müdahalesini Mümkün Kılmak ve Koordinasyon Seviyesini En İyi Dereceye Çıkarmak” maksadıyla 24 Aralık 2024 tarihinde düzenlenen eğitimin olumlu etkileri sonucunda Bakanlık yetkilileri tarafından tekrar eğitim talebinde bulunuldu.
Yaklaşık 400 personele geniş kapsamda eğitim verildi
Kültür Bakanlığı’nın Millî Kütüphanesi’nde gerçekleştirilen eğitim, İSAF Genel Başkan Yardımcısı Şah Şeyhmus Ektirici ve İSAF Eğitim Koordinatörü Tamer Yeniel tarafından verildi. Eğitimin Organizasyon Yöneticisi ise Merve Özçelik oldu. İlk yardım, koruma, kurtarma ve tahliye konularını içeren programda yaklaşık 400 personel, geniş kapsamlı bir eğitim sürecinden geçti.
Acil durumlarda doğru müdahale hedefleniyor
Eğitim programı, iş sağlığı ve güvenliğine dair farkındalık oluşturmanın yanı sıra, acil durumlarda hızlı ve doğru müdahaleyi sağlayacak donanım kazandırmayı hedefledi. Özellikle Bolu Kartalkaya’da 21 Ocak’ta meydana gelen yangın faciası sonrası bu eğitime ilgi ve katılım oldukça yoğun bir şekilde gerçekleşti. İSAF yetkilileri Aralık ayında gerçekleştirdikleri ilk eğitimden sonra yapılan bu eğitimin çok daha geniş çapta etki yarattığını ve oldukça yoğun bir katılımın olduğunu vurguladı.
İSAF, ücretsiz eğitim desteklerini sürdürüyor
Eğitimlerin oldukça verimli geçtiği belirtilirken, Kültür ve Turizm Bakanlığı yetkilileri İSAF’a teşekkürlerini sundu. İSAF yetkilileri, kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşlarına (STK) ücretsiz eğitim desteği sunmaya devam edeceklerini ifade etti.
Eğitim sonunda Kütüphaneler Ve Yayımlar Genel Müdürlüğü Yönetim Hizmetleri Dairesi Başkanı Filiz Berna Gültekin memnuniyetlerini ifade ederken, bu eğitimin bir başlangıç olduğunu iş sağlığı ve güvenliğinin (İSG) çok disiplinli bir alan olması dolayısıyla bakanlık bünyesindeki İSG eğitimlerini sürekli hale getireceklerini ve getirmeleri gerektiğini ifade etti.
Eğitim öncesi ve sonrasında Kütüphaneler Ve Yayımlar Genel Müdürlüğü Yönetim Hizmetleri Dairesi İSG Birim Sorumlusu Durmuş Kocakaya ve İş Güvenliği Uzmanı Pelin Günay ile İSAF Eğitim Koordinatörlüğü yetkilileri ve eğitimcileri İSG iyi uygulamaları konularında istişarelerde bulundular.
Eğitim sonunda acil durumlar ve iş yerlerindeki organizasyonu hakkında farkındalığa ulaşmış katılımcılara eğitim sonu sınav düzenlendi ve her bir katılımcı İSAF tarafından sertifikalandırıldı.