Özbek vatandaşı Özbekistan Cumhurbaşkanlığı seçimi için Antalya’da oy kullandı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Özbekistan Cumhurbaşkanlığı seçimi için erken oylamada oy vermek için  Özbek seçmenler Antalya’da kurulan sandık başına gittiler.
Özbekistan Cumhurbaşkanlığı seçimi için erken oylama, Türkiye’nin en önemli turizm merkezlerinden biri olan Antalya’da devam ediyor.
Ankara Büyükelçiliği destekleriyle tur operatörü “Asialux Travel”ın Antalya’daki binasında mobil oy kullanma merkezi düzenledi. İlde bulunan Özbekistan vatandaşları ülkenin Anayasasında belirtilen haklarını kullandılar.

 

Erken oy kullanmanın son gününde de Özbekistan vatandaşları aktif olarak katılıyor.
Özbek vatandaşları kendileri için oluşturulan koşullardan son derece memnun olduklarını ve seçimin şeffaflık ve hukuka uygunluk ortamında yapıldığını kaydederek, adayların biyografilerini ve kampanya programlarını öğrenerek anayasal haklarını kullanıyorlar.

Seçimde oy kullanan bir Özbek vatandaşı Türkiye’deki vatandaşlarımızın aktif katılımına şahit oluyor ve Anavatanımızın geleceğine ve kalkınmasına kayıtsız kalmadıklarını görüyoruz” dedi.
Aynı zamanda vatandaşlarımızın yoğun olarak yaşadığı Ankara’da da erken seçimlerin yapılıyor.
Özbekistan’ın Ankara’daki diplomatik misyonu, erken seçim sürecine katılamayan Türkiye’deki hemşerilerimizi 9 Temmuz’da Büyükelçilik binasında gerçekleştirilecek olan bu önemli siyasi sürece davet ediyor.

Haber:(BHA)Berkay Aşık

Özbek vatandaşı Özbekistan Cumhurbaşkanlığı seçimi için Antalya’da oy kullandı