Narin Güran cinayetinde amca Salim Güran yeniden ifade verecek

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesi Tavşantepe Mahallesi’nde 21 Ağustos'ta kaybolan ve 8 Eylül'de cansız bedenine ulaşılan 8 yaşındaki Narin Güran'ın öldürülmesiyle ilgili soruşturmada yeni gelişmeler yaşandı.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesi Tavşantepe Mahallesi’nde 21 Ağustos’ta kaybolan ve 8 Eylül’de cansız bedenine ulaşılan 8 yaşındaki Narin Güran‘ın öldürülmesiyle ilgili soruşturmada yeni gelişmeler yaşandı. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen kapsamlı soruşturmada, aralarında anne Yüksel Güran, ağabey Enes Güran ve amca Fuat Güran’ın da bulunduğu 10 zanlı tutuklandı, 4 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Anne Yüksel ve ağabey Enes Güran, “kasten öldürmeye iştirak” suçundan, amca Fuat Güran ise “suç delillerini yok etme” suçundan cezaevine gönderildi. Ayrıca kuzenleri Muhammet Kaya ve Birsen Güran, yengesi Maşallah Güran, halasının eşi Mehmet Şevket Kaya ve tutuklu amca Salim Güran’ın işçisi Mehmet Selim Atasoy da suçluyu kayırma ve delilleri yok etme gerekçeleriyle tutuklananlar arasında yer aldı.

Diğer yandan, amca Kurtuluş Güran, Ömer Faruk Güran, kuzeni Melike Güran ve işçi R.A. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Soruşturma sürecinde amca Salim Güran, yeniden ifadeye çağrılırken, bir başka şüpheli daha gözaltına alındı. Diyarbakır Valisi Murat Zorluoğlu, Narin Güran’ın cesedinin Eğertutmaz Deresi kenarında, çuval içinde üzeri taş ve dallarla örtülmüş halde bulunduğunu açıklamıştı.

Soruşturma kapsamında gözaltına alınan Nevzat Bahtiyar, jandarmadaki ifadesinde amca Salim Güran’ın kendisinden küçük kızın cansız bedenini dereye atmasını istediğini, tehdit edildiğini iddia etti ve bu itiraflar doğrultusunda 10 Eylül’de tutuklandı. Mahallede imamlık yaptığı öğrenilen başka bir şüpheli ise ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

Toplamda 24 kişinin gözaltına alındığı soruşturmada, şimdiye kadar 10 kişi tutuklanmış, 4 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmış durumda. Soruşturma halen derinleştirilerek devam ediyor.

Narin Güran cinayetinde amca Salim Güran yeniden ifade verecek