“Yüzde 80 su zammı Aydın’da yaşamanın faturası mıdır?”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

“Yüzde 80 su zammı Aydın’da yaşamanın faturası mıdır?”Vatan Partisi Aydın İl Başkanı Doğan Özkan, 2022 yılında Aydın’da suya yüzde 80 zam yapıldığını belirterek, “Sayın Çerçioğlu’nun söylediği elektrik faturalarına yüzde 55 oranında zam yapılmıştır. Aradaki yüzde 25,5’luk zam oranı Aydın’da yaşamanın faturası mıdır? Büyükşehir Belediyesi’ne CHP’yi seçmenin faturası mıdır?” dedi.

Aydın Su ve Kanalizasyon İdaresi’nin (ASKİ) 19 Eylül’de “olağanüstü” gündemle toplanarak yüzde 39.5’luk zam kararı almıştı. Son olarak gerçekleşen su zammı sonrası Vatan Partisi Aydın İl Başkanı Doğan Özkan, partisinin il binasında gerçekleştirdiği basın toplantısı ile Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nu eleştirdi.

“ÇERÇİOĞLU’NUN SON REKORU EN PAHALI SU KULLANDIRMA REKORUDUR”

İl Yönetim Kurulu Üyeleri’nin de hazır bulunduğu basın açıklamasında konuşan İl Başkanı Özkan, “Gerçekleşen son su zammı sonucunda, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, bir rekoru daha Aydın’ımızla buluşturmuştur. Çerçioğlu’nun Aydın’ımıza atfettiği son rekor ‘en pahalı su kullanma rekoru’dur. Şubat 2022 yılında ASKİ Genel Kurulu’nda alınan karar gereğince, artan enerji maliyetleri, personel giderleri gibi sebepler gösterilerek, her ayki su ücretlerine bir önceki ay gerçekleşen Tüketici Fiyatları Endeksi yani (TÜFE) oranında zam yapılması kararlaştırılmış ve bu karar uygulanmıştır. Söz konusu karar sonucunda; Mart ayında yüzde 11, Nisan’da yüzde 5,46, Mayıs’ta yüzde 7,25, Haziran’da yüzde 2,98, Temmuz’da yüzde 4,95, Ağustos’ta yüzde 2,37, Eylül Ayı’nda yüzde 1,46 olmak üzere toplam yüzde 41 oranında, su kullanım ücretine zam yapılmıştır. 19 Eylül’de ‘olağanüstü’ gündemle toplanan genel kurul, söz konusu yüzde 41’lik zammı yeterli görmeyerek, su kullanım ücretine yüzde 39.5’luk bir zam yapma kararı almıştır. Bu zam kararını da ‘olağan genel kurul’ yaparak değil de ‘olağanüstü genel kurul’ yaparak karar bağlamıştır. Yani yangından mal kaçırırcasına, su zammı yapmayı hedeflemiştir” diye konuştu.

“SOSYAL BELEDİYECİLİK BUNU MU REVA GÖRMEKTEDİR?”

Büyükşehir Belediye Başkanı Çerçioğlu; söz konusu su zammını üzgün olduğunu belirterek, aslında zam yapmak istemediğini söylemesini eleştiren Başkan Doğan Özkan, “O zaman bizlerde Çerçioğlu’nun üzüntüsünü paylaşarak kendisine soruyoruz; Su faturalarına yüzde 41’lik zammın üstüne yüzde 39,5’luk zam ile toplamda yüzde 80’e ulaşan zam yapılmıştır. Çerçioğlu’nun söylediği elektrik faturalarına ise yüzde 55 oranında zam yapılmıştır. Aradaki yüzde 25,5’luk zam oranı Aydın’da yaşamanın faturası mıdır? Büyükşehir Belediyesi’ne CHP’yi seçmenin faturası mıdır? Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı neredeyse her konuşmasına ‘sosyal belediyecilik’ ile başlamaktadır. Sosyal belediyecilik Aydınlı hemşehrilerimize bunu mu reva görmektedir? Sosyal belediyecilik, vatandaşa en pahalı su kullanım ücreti mi ödettirmektedir? Aydın’ın dört bir tarafına bilbortlarını asanlar, yol çalışmalarına dahi fotoğraflarını koyanlar, belediyenin bu harcamalarından vazgeçerek, tasarruf ederek söz konusu su zammını yapmama imkanına sahipken, mangala kül bırakmayarak savunduklarını sözde sosyal belediyeciliği uygulama şansı varken, bu harcamalardan vazgeçmeyerek tüm yükü hemşehrilerimizin sırtına yükleyenlere karşı, Vatan Partisi olarak buradan ilan ediyoruz; vatandaş batacağına, ASKİ batsın! Aydınlı hemşehirilerimize söz veriyoruz. Aydın’ımız özlediği yönetime kavuşacaktır. Vatan Partisi’nin yönettiği belediyelerde, kamu kaynakları bilbortlara değil, ASKİ’lere değil, vatandaşlarımızın refahına kullanılacaktır” ifadelerine yer verdi. (Erdal Aydın)

“Yüzde 80 su zammı Aydın’da yaşamanın faturası mıdır?”