Yurt genelinde yağışlı hava etkisini sürdürecek

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, (MGM) yurdun büyük bir bölümünde etkili olacak yağışlı hava konusunda uyarılarda bulundu. Özellikle kuzey ve iç kesimlerde yağışların kuvvetli olması bekleniyor.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yurt genelinde yağışlı hava etkisini sürdürecek

Ankara-BHA

MGM’den gelen açıklamada, Batı Karadeniz’in iç kesimleri, Bilecik, Kütahya, Eskişehir ve Ankara’nın kuzey ve batısında yağışların kuvvetli olmasının tahmin edildiğini belirtildi. Edirne dışında Marmara bölgesi, kıyı Ege ile Kütahya çevreleri, İç Anadolu’nun kuzey ve batısı ve Karadeniz bölgesinde de yağışların görüleceği ifade edildi.

Hafta sonu serin ve yağışlı hava etkili olacak

Cumartesi günü için Marmara’nın güney ve doğusu, İç Ege, Batı Akdeniz’in iç kesimleri, Doğu Akdeniz, İç Anadolu’nun kuzey ve batısı ile Karadeniz bölgesinin genelinde yağışlar bekleniyor. Pazar ve pazartesi günleri ise yağışların yurdun doğu kesimlerinde gerçekleşmesi öngörülüyor.

Başkent’te cuma ve cumartesi günleri yağış bekleniyor. Cuma günü kuzey ve batı kesimlerinde yağışların kuvvetli olabileceği öngörülüyor. İstanbul’da cuma günü yağış görülecek, ancak hafta sonu yağışların ara vereceği tahmin ediliyor. İzmir’de cuma günü yağış olacak, ancak hafta sonunda yağış beklenmiyor; hava sıcaklığı ise 36 ile 37 derece arasında olacak.

Yurt genelinde yağışlı hava etkisini sürdürecek