YKS Türkiye 5’incisi Osmaniyeden

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Osmaniye'de Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nda (YKS) Mahmut Berk Demircan, Temel Yeterlilik Testi(TYT) Türkiye 5'incisi oldu.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

YKS Türkiye 5’incisi Osmaniye’den

Berkay AŞIK / BHA

Osmaniye Özel Bahçeşehir Koleji Fen Lisesi’nde okuyan Mahmut Berk Demircan, Temel Yeterlilik Testi(TYT) Türkiye 5’incisi, Alan Yeterlilik Testi (AYT) Sayısalda Türkiye 8’incisi Osmaniye birincisi oldu.


Orta öğretim döneminde pandemi ve deprem felaketinde çalışma azmini yitirmediğini söyleyen Mahmut Berk Demircan, ‘‘ 4 yıllık ortaöğretim sürecimde pandemi ve deprem felaketini yaşadım buna rağmen çalışma azmimi hiçbir zaman kaybetmedim. Hedefime emin adımlarla ilerledim Temel Yeterlilik Testi(TYT) Türkiye 5’incisi, Alan Yeterlilik Testi (AYT) Sayısalda Türkiye 8’incisi Osmaniye birincisi oldum. Fizik olimpiyatlarına katıldım ve ulusal alanda madalya sahibi oldum bu ek puan sayesinde üniversitede tam puanı geçtim. Bu süreçte bana her anlamda destek veren başta ailem olmak üzere öğretmenlerime çok teşekkür ederim.’’ dedi.

Çocuklarıyla gurur duyduklarını söyleyen baba Ahmet Demircan, ‘‘Depremde bazı sorunlar yaşadık evimiz hasarlıydı oğlumuz buna rağmen azmini kaybetmedi çalıştı ve başardı kendisiyle gurur duyuyoruz.” dedi.

 

YKS Türkiye 5’incisi Osmaniyeden