Yılmaz: Kira kontratları e-devlet üzerinden yapılabilecek

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz "e-Devlet Kapısı kullanıcıları kira kontratlarını yıl sonuna kadar e-Devlet Kapısı üzerinden yapabilecekler" dedi.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yılmaz: Kira kontratları e-devlet üzerinden yapılabilecek

ANKARA-BHA

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Dijital Türkiye ve Bürokrasinin Azaltılması Koordinasyon Toplantısı’nda önemli açıklamalarda bulundu. Yılmaz, 2018 yılından bu yana yapılan 16 toplantının dijital dönüşümün temelini oluşturduğunu belirterek, e-Devlet Kapısı’nda kaydedilen ilerlemeleri vurguladı.

Toplantının açılış konuşmasında, “Dijital Türkiye ve Bürokrasinin Azaltılması Koordinasyon Toplantısına hoş geldiniz,” diyerek katılımcıları selamlayan Yılmaz, şu ana kadar yapılan toplantılar sayesinde dijital dönüşümde önemli mesafeler katedildiğini söyledi.

E-Devlet Kapısı’nda Büyük İlerleme

Yılmaz, 2018’den bu yana e-Devlet Kapısı’nda önemli gelişmeler yaşandığını ifade ederek, 66 milyon kullanıcıya ulaşıldığını belirtti. Türkiye’de 15 yaş üstü nüfusun yüzde 96’sının e-Devlet Kapısı’nı kullandığını vurgulayan Yılmaz, bu rakamın dijital okuryazarlığın yükseldiğini gösterdiğini dile getirdi.

e-Devlet Kapısı’nın 2024 yılı Avrupa Komisyonu e-Devlet Kıyaslama Raporu’nda 83 puanla AB ortalamasının üzerinde yer aldığını belirten Yılmaz, “37 ülke arasında 10. sıradayız. Fransa 19., Almanya 26., İtalya ise 28. sırada yer alıyor. Türkiye, kullanıcı desteği, dijital posta, temel veri kaynakları ve sınır ötesi kullanıcı desteği gibi alanlarda tam puan aldı,” dedi.

2024-2025 Dönemi İçin Yeni Hedefler

Yılmaz, ulusal yapay zekâ stratejisinin 2024-2025 dönemini kapsayan eylem planının yayımlandığını ve dijital devlet stratejisi, kamu bulut stratejisi, kamu veri alanı, ulusal veri stratejisi gibi çalışmaların hayata geçirileceğini duyurdu.

Önümüzdeki dönem hedefleri arasında siber güvenliğin güçlendirilmesi, yerli ve milli yazılımların yaygınlaştırılması ve başarılı ürünlerin ihraç edilmesi yer alıyor. Yılmaz, “Hizmetlerin dijitalleşmesi sadece bürokratik yüklerin azaltılması değil, aynı zamanda hayatın kolaylaşması, vatandaşımızın daha zahmetsiz, daha hızlı, güvenli ve kaliteli hizmet alması demektir,” dedi.

Yeni Dijital Hizmetler

Yılmaz, e-Devlet Kapısı’nda yeni hizmetlerin de devreye girdiğini belirterek, şu bilgileri paylaştı:

  • Müze Kart Entegrasyonu: 390 bin mobil müze kart kullanıma sunuldu.
  • Mobil Kaza Tutanakları: 20 Mayıs’tan bu yana 59 bin kişi tarafından kullanıldı.
  • Kira Kontratları: Yıl sonuna kadar e-Devlet Kapısı üzerinden yapılabilecek.
  • Özel Sigortalarım: Tüm poliçe bilgilerine tek noktadan erişim sağlanabilecek.
  • Mobil Cüzdan Uygulaması: Kullanıcılar, internetin olmadığı ortamlarda da dijital cüzdanlarını kullanabilecekler.

Yerel Yönetim Hizmetlerinde Standartlar

Yılmaz, belediye hizmetlerinin kategorize edilmesi ve yaygınlaştırılması çalışmalarına değinerek, “494 belediyeye ait 3.981 dijital hizmet sunuluyor,” dedi. Ayrıca mevcut hizmetlerdeki aksaklıkların giderilmesi ve hizmet kalitesinin artırılması için çalışmalar yapıldığını belirtti.

Dijital Türkiye’nin Geleceği

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi’nin kurulmasıyla birlikte e-Devlet Kapısı’nda 2018 yılından sonra önemli ivme kazanıldığını ifade eden Yılmaz, entegre kurum sayısında yüzde 114, sunulan hizmet sayısında yüzde 101, kullanıcı sayısında yüzde 60 ve giriş sayısında yüzde 329 artış yaşandığını belirtti.

Toplantının sonunda, “Dijital Türkiye yolunda atılan her adımın bir kartopu gibi büyüyerek yoluna devam ettiğini görmek hepimiz için gurur vericidir. Türkiye’nin dijitalleşme ekonomisinde rekabetçi bir noktaya ulaştığını görmek ise en büyük arzumuzdur,” diyen Yılmaz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a destekleri için teşekkür etti.

Yılmaz: Kira kontratları e-devlet üzerinden yapılabilecek