Yayla şenlikleri festival havasında başladı

Tekirdağ Karadeniz İlleri Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ile Süleymanpaşa Belediyesi işbirliğinde düzenlenen Geleneksel Yayla Şenlikleri coşkulu bir açılışla başladı.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yayla şenlikleri festival havasında başladı

Karadeniz Mahallesi’ndeki şenlik alanında başlayan etkinliğe katılan Vali Recep Soytürk, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Candan Yüceer, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Volkan Nallar’ı, Dernek Başkanı Muharrem Akyüz ve yönetim kurulu üyeleri karşıladı.

 

Vali Soytürk, açılışta yaptığı konuşmada, Karadenizlilerin kültürlerini gittikleri her yerde yaşattıklarını belirtti.

Soytürk, ‘”10 aydır Tekirdağ’dayım burada da görüyorum, burada ki Karadenizliler, burada ki Trabzonlular kültürünü hiç unutmadan ama şehrin kalkınması için gayret gösteriyorlar. Bu göçenlerin ya da diğer illerde yaşayanların ortak özellikleri bir vatan sevgileri çok yüksek. İki milliyetçilik duyguları çok yüksek, devletini seviyor, bayrağını seviyor ve insanları seviyor. Vatanını sevmenin en önemli göstergesi de işini en iyi yapması. Çalıştığım 15 ilde gördüğüm en önemli özelliklerden bir tanesi, Karadenizlilerin işini iyi yapmaya çalıştığı, gayret gösterdiğidir.” diye konuştu.

(Vali Recep Soytürk)

Dernek başkanı Muharrem Akyüz de 20 yıldır herkesin keyif aldığı bir şenlik düzenlediklerini ifade ederek, kendileri destek olan, şenliğe katılan protokole ve vatandaşlara teşekkür etti.

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Candan Yüceer ve Süleymanpaşa Belediye Başkanı Volkan Nallar’da şenliğin düzenlenmesinde emeği olanlara teşekkür etti.

Vatandaşlar, şenlikte Karadeniz Bölgesi’ne ait yöresel yemek ve ürünlerin sergilendiği stantları geziyor.

Konuşmaların ardından şenliğe katılanlar horon oynayıp doyasıya eğlendi.

Konserler ve yerel sanatçıların sahne alacağı etkinliklerle devam edecek şenlik Pazar günü sona erecek.

Yayla şenlikleri festival havasında başladı