Van TSO 1. Grupta yeniden seçime gidiyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Van TSO 1. Grupta yeniden seçime gidiyor22 Ekim Cumartesi günü yapılan Van TSO seçimlerinde mavi listenin itirazı üzerine İpekyolu İlçe Seçim Kurulu tarafından iptal edilen 1. Grup Tarım ve Hayvancılık grubu yeniden seçime gidecek.
Rıdvan Can

Van TSO seçimlerinde beyaz listeyle yarışan Zahir Kandaşoğlu 10 grupta birincilik elde ederken, Mavi listeyle yarışan Necdet Takva 9 grupta birincilik elde etti. Faruk Biner, İzzet Çoban ve Hamdullah Koçhan ise hiçbir grupta birincilik elde edemedi. Seçimlerde sahte evrakla oy kullanıldığını iddia eden Mavi listenin itirazı üzerine harekete geçen İpekyolu İlçe Seçim Kurulu, 1. Grup Tarım ve Hayvancılık grubunu iptal etti. Van İl Seçim Kurulu, Beyaz Liste’nin 9 oy farkla kazandığı 1. Grupta seçimlerin tekrarlanması kararı aldı.

Van İl Seçim Kurulu’nun aldığı karar gereği, 1. Grupta seçimlerin tekrarlanacağı kararı çıkarken, Beyaz ve Sarı Listenin bütün itirazları ise reddedildi. 30 ile 60 gün içerisinde 1.Grupta (Tarım ve Hayvancılık) seçimlerin yapılması beklenirken, bu grubu kazanan seçimin galibi olacak. (Rıdvan Can)

Van TSO 1. Grupta yeniden seçime gidiyor