VAN SAHİPSİZ HAYVANLAR BİRLİĞİ MODEL OLUYOR

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

VAN SAHİPSİZ HAYVANLAR BİRLİĞİ MODEL OLUYORVali Ozan Balcı, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri ve ilçe belediye başkanlarıyla yaptığı toplantıda, Cumhurbaşkanlığı kararıyla kurulan Van Sahipsiz Hayvanlar Birliğini değerlendirdi. Vali Balcı yaptığı açıklamada, “İlimizi 4 bölgeye ayırıp saha yönetimi yapacağız. Yabani ve evcil, kanatlı, tırnaklı hayvanlar korumamız altında olacak. Ne kanadı kırık bir kuş, ne ayağı sakat kedi-köpek ya da bir hayvan kalmayacak” dedi.
Basın Bülteni

Vali Ozan Balcı başkanlığında yapılan toplantıya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mehmet Fatih Çelikel, Edremit Belediye Başkanı İsmail Say, Gürpınar Belediye Başkanı Hayrullah Tanış, Gevaş Belediye Başkanı Murat Sezer, Çaldıran Belediye Başkanı Şefik Ensari ve Tuşba Belediye Başkanı Salih Akman katıldı.

Toplantıda söz alan Vali Balcı, “Van Sahipsiz Hayvanlar Birliği Türkiye’ye model olacak. İlçe belediyelerimiz birliğimize bütçelerinden yüzde 1 pay aktaracak. İl merkezimizde hayvan bakım ve rehabilitasyon merkezimiz var. İlimizi 4 bölgeye ayırıp saha yönetimi yapacağız. Bu birliğimiz bağımsız çalışacak. Tüm Van’da yabani ve evcil, kanatlı, tırnaklı hayvanlar korumamız altında olacak. Ne kanadı kırık bir kuş, ne ayağı sakat kedi-köpek ya da bir hayvan kalmayacak. Çünkü mahlukata şefkat bizim kültürümüzde var” ifadelerini kullandı. (Rıdvan Can)

VAN SAHİPSİZ HAYVANLAR BİRLİĞİ MODEL OLUYOR