Vali Çiçek açıkladı; Kayseri’de provokatörlere gözaltı

Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, 30 Haziran'da kentte meydana gelen olaylarla ilgili açıklama yaptı. Vali Çiçek, "Olaylara karışanlarla ilgili olarak gözaltına alma işlemleri devam etmektedir. Video inceleme ve şüpheli tespit çalışmaları titizlikle sürdürülmektedir" dedi....

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

30 Haziran tarihinde Melikgazi ilçesinde Suriye uyruklu bir şahsın 5 yaşındaki çocuğu taciz etmesi nedeniyle şehir karıştı. İş yerleri, evler ve çok sayıda araç, kalabalık gruplar tarafından ateşe verildi. Kayseri Valisi Gökmen Çiçek ve emniyet mensuplarının araya girmesiyle olaylar sona erdi. Olayların ardından bugün sosyal medya hesabından bir açıklama yapan Vali Çiçek, kimsenin huzur bozmasına izin vermeyeceklerini ifade etti.

“22 PERSONEL YARALANDI”

Vali Çiçek, “Değerli Kayserili vatandaşlarımız, 30.06.2024 tarihinde başlayan toplumsal olaylarda 21 emniyet personeli ve 1 itfaiye personeli yaralanmıştır.  Olaylara karışanlarla ilgili olarak gözaltına alma işlemleri devam etmektedir. Video inceleme ve şüpheli tespit çalışmaları titizlikle sürdürülmektedir. Sosyal medya hesaplarından provokatif paylaşımlar yaparak, ‘Halkı Kin ve Düşmanlığa Tahrik Etme’ suçunu işlediği tespit edilen kişiler gözaltına alınmaktadır.  Şüphelilerin tespitine yönelik çalışmalar titizlikle sürdürülmektedir. Değerli Kayserili hemşehrilerimiz geçmişten bugüne ülkemizin güvenlik ve bekası noktasında adeta bir sigorta şehir olan Kayserimizin kıymetli vatandaşlarının maksatlı çevrelerin başlattığı provokatif eylemlerin içerisinde yer alarak güvenlik güçlerimize zorluk çıkarmasına ve hemşehrilerimizin huzurunu bozmalarına izin vermeyeceğiz. Vatandaşlarımızın itidalli davranarak hiçbir menfur eylemin içinde bulunmamalarını önemle rica ederiz” ifadelerini kullandı.

Vali Çiçek açıkladı; Kayseri’de provokatörlere gözaltı