Ümit ALP ‘Deprem Bölgesinde enkazlar usulüne uygun kaldırılmıyor’

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ümit ALP 'Deprem Bölgesinde enkazlar usulüne uygun kaldırılmıyor'İnşaat Mühendisleri Odası Uşak Şube Başkanı Ümit Alp, katıldığı Egem TV ve BRTV ortak yayınında deprem bölgesin de enkaz kaldırma çalışmalarını değerlendirdi.
Enkaz kaldırma ve taşınmasının belli esaslara bağlı bulunduğunu belirten Ümit Alp ‘koşulların zorlaması nedeniyle deprem bölgesinde enkaz kaldırma çalışmalarında kurallara uyulmadığını’ dile getirdi.
 
Canlı olarak yayınlanan Gündem Özel programına katılan Uşak İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Ümit Alp ‘bu alanda Kimya ve Biyoloji Mühendislerine de ihtiyaç var yıkım çalışmaları sırasında. Bina yıkım çalışmaları Çevre Mühendislerinin yanı sıra yıkım Mühendislerini de ilgilendirir. 10 Ay kadar önce de Uşak Çevre ve Şehircilik Müdürlüğün de yıkım mühendisliği hakkında bir çalışmamız olmuştu. Depremden sonra yıkım mühendisliği konusu bir kez daha gündeme gelmiş oldu. Duvarlarda ki boyalarının nasıl ayrıştırılacağı, nereye, nasıl konulacağı konusu Kimya ve Biyoloji Mühendislerinin alanına girer ancak, bölge de yaşanan olağanüstü durum nedeniyle bir çok konuda yasa ve kurallara uyulmamış olmasını anlamaya da çalışmak gerekebilir’ şeklinde konuştu. (Feyzi Tokat)

Ümit ALP ‘Deprem Bölgesinde enkazlar usulüne uygun kaldırılmıyor’