Uluslararası uyuşturucu karteli ARGEY operasyonuyla çökertildi

İspanya'da yürütülen "ARGEY" operasyonuyla uluslararası uyuşturucu karteli çökertildi Operasyona Türk emniyet güçlerinin de arasında bulunduğu 400 narkotik polisi katıldı..

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Uluslararası uyuşturucu karteli ARGEY operasyonuyla çökertildi

Ankara-BHA

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İspanya’da yürütülen ve Fransız, İspanya Guardia Civil ve Türk Emniyetinden oluşan 400’den fazla polis katıldığı ARGEY operasyonuna ilişkin detayları X hesabından paylaştı.

Bakan Yerlikaya; Türk narkotik birimlerinin de katıldığı operasyonlarda narkotik suçlarından uluslararası seviyede aranan Kerim Dağoğlu ile birlikte İspanya, Almanya, Avusturya, Suriye, Karadağ, Romanya, Ukrayna, Arjantin ve Venezuela vatandaşı olan örgüt üyesi toplam 42 zehir taciri yakalanarak tutuklandığını duyudu.

Kartelin Granada, Malaga ve Sevilla’da ikametlerine yönelik yapılan aramalarda; 2 tondan fazla esrar ve çok sayıda ateşli silah, lüks araçlar ve nakit para ele geçirildi.

Uluslararası suçla mücadele mesajı verdi

Yerikaya, “Sadece yerel, bölgesel, ulusal değil; uluslararası alanda da organize suç örgütlerine, uyuşturucu kartellerine karşı mücadele etmeye kararlıyız. Bu tarihi uluslararası operasyonun önemli bir parçası olan Narkotik Suçlarla Mücadele Başkanlığımızı ve kahraman polislerimizi tebrik ediyorum” dedi

Uluslararası uyuşturucu karteli ARGEY operasyonuyla çökertildi