Türkiye Yardımseverler Derneği Balıkesir Şubesi Kuruluşunun 94. Yılını Kutladı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye Yardımseverler Derneği Balıkesir Şubesi Kuruluşunun 94. Yılını KutladıTürkiye Yardımseverler Derneği Balıkesir Şubesi bugün Akçay Neva Beach’te kuruluşunun 94. yılında kahvaltı düzenledi. Kahvaltıda toplanan gelir ile üniversite öğrencilerine Atatürk Eğitim Bursu verdiklerini söyleyen Balıkesir Şube Başkanı Nur Altınsoy, kahvaltıya katılan herkese çok teşekkür etti.
Türkiye Yardımseverler Derneği Balıkesir Şube Başkanı Nur Altınsoy, 94. Yıl dönümü kutlama kahvaltısında , tüm katılımcılara etkinliklerine katıldıkları ve derneklerine destek oldukları için teşekkürü bir borç bildiklerini söyledi. Balıkesir’de 50 öğrenceye burs verdiklerinin hatırlatan Başkan Altınsoy;

“Türk kadını, zorlu ama büyük bir zaferle sonuçlanan Kurtuluş Savaşımızın unutulmaz bir sembolü olmuştur. Bu büyük zaferi izleyen, Atatürk’ün önderliğinde çağdaşlaşmaya doğru dev adımların atıldığı Cumhuriyet’in kuruluş yıllarında Kırklareli Milletvekili Dr. Fuat Bey; İstiklâl Savaşı’ndan zaferle çıkan Türk Milleti’nin kadınlarını korumanın görev olduğuna; kadınlara yapılacak yardımların çocuklara da ulaşacağına ve bu amacın ancak bir kadın yardım cemiyeti kurarak gerçekleştirilebileceğine inanmaktadır.
Türk kadınlarının İstiklal zaferinin kazanılmasındaki emekleri başta olmak üzere, Türk tarihi boyunca sergiledikleri rolü bilen ve takdir eden Atatürk’ün desteğiyle Dr. Fuat Umay bu düşüncesini hayata geçirir ve 1928 yılında Ankara’da Türk kadınlarına bir çağrıda bulunur. Böylelikle Türkiye Yardım Sevenler Derneği, Dr. Fuat Umay; Mevhibe İNÖNÜ, Fitnat ÇAKMAK, Nevber SEVÜKTEKİN, Tezer TAŞKIRAN, Reşide BAYAR, Sevda AND, Süreyya AĞAOĞLU, Seza LOSTAR, Melahat ÖZBUDUN, Belkis ODMAN, Nimet UYBADIN’ın kurucu üye olarak katılımlarıyla, “Himaye-i Etfal Kadın Yardım Cemiyeti” adıyla, 19 Şubat 1928 yılında kurulur. Kurucu üyeler derneğin ilk amblemini; toplumsal meselelere bir anne şefkati ile yaklaşma ve kucaklama ilkesini temsil eden “yürek” olarak belirlemişler ve çalışmalarına başlamışlardır.” Dedi.
Haber ve Fotoğraflar Pervin Bölükbaşı (10numarabasın)

Türkiye Yardımseverler Derneği Balıkesir Şubesi Kuruluşunun 94. Yılını Kutladı