Türkiye ve Singapur Kızıl Haç arasında deprem bölgesi ile ilgili mutabakat

Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Singapur Kızılhaç arasında deprem bölgesi ile ilgili mutabakat imzalandı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ANKARA – BHA

Türkiye Cumhuriyeti Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Singapur Kızılhaç Derneği arasında, deprem bölgesinde kullanılacak iletişim merkezlerinin inşasına yönelik finansman sağlanmasına ilişkin mutabakat zaptı Resmi Gazete’de yayımlandı.

Yayımlanan bilgilere göre, bu mutabakat zaptı çerçevesinde iletişim merkezlerinin inşası için 440 bin dolarlık bir finansman sağlanacak. Hazine ve Maliye Bakanlığı, bu finansmanı alacak ve Singapur Kızıl Haç Derneği tarafından sağlanan toplam finansmanı doğrudan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na aktaracak. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, proje ile ilgili tüm mali konuları ve operasyonel yönetimi üstlenecek ana irtibat kurumu olacak.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), iletişim merkezlerinin inşasını koordine edecek ve bu merkezlerin bölge halkının ihtiyaç duyduğu bilgi ve desteği alabilmesini sağlamak amacıyla faaliyetlerini sürdürecektir. Bu süreç, afet bölgesindeki diğer çalışmaların aksamasını önlemek ve hizmetlerin etkin bir şekilde verilmesini sağlamak amacı taşımaktadır.

İletişim merkezlerinin kurulacağı iller ise Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Elazığ, Gaziantep, Kahramanmaraş, Malatya, Hatay, Kilis, Osmaniye, Şanlıurfa, Tunceli, Batman, Bingöl, Mardin, Sivas, Niğde ve Kayseri olarak belirlenmiştir.

Türkiye ve Singapur Kızıl Haç arasında deprem bölgesi ile ilgili mutabakat