Türkiye genelinde 6 Ekim pazar günü Filistin’e destek yürüyüşleri düzenlenecek

Türkiye genelinde 6 Ekim Pazar günü, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına karşı tepki göstermek ve Filistin halkına destek olmak amacıyla büyük bir dayanışma gösterisi gerçekleştirilecek. Anadolu Sivil Toplum Kuruluşları Platformu’nun organizasyonuyla 60’tan fazla şehirde düzenlenecek yürüyüşlerle, Filistin’e yönelik destek mesajları verilecek.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ANKARA-BHA

Gösterilerde Türk ve Filistin bayrakları taşınacak, Gazze’ye destek içerikli pankartlar ve dövizler kullanılacak. Çeşitli meslek gruplarının da destek verdiği etkinliklerde, İsrail’in saldırıları protesto edilerek, Filistin halkıyla dayanışma çağrısı yapılacak.

Anadolu Sivil Toplum Kuruluşları Platformu Yönetim Kurulu Üyesi Metin Mahitapoğlu, Anadolu Ajansı’na yaptığı açıklamada, İsrail’in 1948’de başlattığı saldırıları, 7 Ekim 2023 tarihinde daha da şiddetlendirerek farklı bir boyuta taşıdığını belirtti. Mahitapoğlu, “İsrail’in bu saldırıları artırmasının en büyük nedeni, ABD, İngiltere ve Avrupa Birliği’nden aldığı destek” dedi. Saldırıların yalnızca Gazze ile sınırlı kalmadığını, Lübnan, Suriye, Yemen ve İran gibi ülkelere de yayıldığını ifade etti.

Mahitapoğlu, 8 Ekim 2023 tarihinden itibaren birçok şehirde Filistin dayanışma platformları kurulduğunu ve İsrail ile destekçilerine karşı protesto gösterileri düzenlediklerini belirtti. 7 Ekim’in yıldönümü olması sebebiyle, bu büyük yürüyüşle hem Filistin halkına destek verileceğini hem de İsrail’in gerçekleştirdiği saldırılara karşı uluslararası tepki gösterileceğini vurguladı.

“Türkiye genelindeki sivil toplum kuruluşları olarak, Filistin’e destek vermek, soykırımı kınamak ve ABD, İngiltere, Almanya, Fransa, Hindistan gibi bu vahşete ortak olan ülkeleri ifşa etmek için meydanlarda olacağız,” diye ekledi.

Türkiye genelinde 6 Ekim pazar günü Filistin’e destek yürüyüşleri düzenlenecek