Türk Polisi, EURO 2024’te Güvenliği Sağlıyor

Türkiye Cumhuriyeti Düsseldorf Başkonsolosu Ali İhsan İzbul,Avrupa Futbol Şampiyonası’nda hizmet vermek amacıyla Neuss’ta kurulan IPCC- Uluslararası Polis İşbirliği Merkezinde görev yapan Türk Polislerini ziyaret etti.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türk Polisi, EURO 2024’te Güvenliği Sağlıyor

ilhan Kılıç/Neuss-BHA

 

Uluslararası Polis İşbirliği Merkezi (IPCC) Direktörü Oliver Strudthoff ve Türk heyeti  T.C. Düsseldorf Başkonsolosu Ali İhsan İzbul’u kapıda karşıladı.

Uluslararası Polis İşbirliği Merkezi (IPCC) Direktörü Oliver Strudthoff Başkonsolos İzbul’u günün anısına IPCC flama ve madalyonu takdim etti.

Euro 2024 Uluslararası Polis İşbirliği Merkezinde Basın Sorumlusu (IPCC) Almanya Polis teşkilatında görevli Türk kökenli kıdemli Polis Sevinç Sethmacher’de ziyarette Başkonsolos İzbul ve Basın mensuplarını yalnız bırakmadı.

IPCC  Direktörü Oliver Strudthoff, Türkiye Cumhuriyeti Düsseldorf Başkonsolosu Ali İhsan İzbul’a IPCC’nin EURO2024 çalışmaları hakkında bir prifing verdi.

Direktör  Oliver Strudthoff, IPCC merkezde vardiyalı olarak  600 kişinin görev yaptığını ifade etti.

Eyalet ve federal polislerin yanı sıra Federal İstihbarat Dairesi, Siber Güvenlik Dairesi gibi federal güvenlik birimlerinden uzmanların da ekipte yer aldığını belirten Strudthoff, 200’ün üzerinde de, uluslararası güvenlik güçlerinin Neuss merkezli IPCC’de birlikte çalıştığını söyledi.
20787936 6319 45F6 9831 Fe31De4Ac0Bc
IPCC merkezini gezen Türkiye Cumhuriyeti Düsseldorf Başkonsolosu Ali İhsan İzbul, IPCC Direktörü Oliver Strudthoff, EGM Güvenlik Daire Başkan Yardımcısı Volkan Sazak ve EGM Güvenlik Daire Başkanlığı Spor Güvenliği Şube Müdürü Fatih Karadeniz eşlik etti.

Başkonsolos İzbul, IPCC’de, ülkelerden seçilmiş nitelikli polis temsilcileri bulunuyor

T.C. Düsseldorf Başkonsolosu Ali İhsan İzbul, IPCC ziyareti sırasında Direktör Oliver Strudthoff’a teşekkür etti ve şu ifadeleri kullandı: UEFA şampiyonasında görev yapan IPCC’de, ülkelerden seçilmiş nitelikli polis temsilcileri bulunuyor. Türkiye’den Emniyet Genel Müdürlüğü yetkilileri ve delegasyon Başkanı Volkan Bey’in liderliğindeki polis ekibi de bu merkezde görev yapıyor. Güvenliğin turnuvanın en önemli unsurlarından biri olduğunu vurgulayan İzbul, şimdiye kadar kayda değer bir sorun yaşanmadığını belirtti ve bunun turnuva sonuna kadar devam edeceğine inandığını söyledi.
Türk polisinin çalışmalarını diğer milletlerle birlikte gözlemlemekten memnuniyet duyduğunu ifade etti ve Milli Takım’a başarılar diledi.

EGM Güvenlik Daire Başkan Yardımcısı Volkan Sazak, Türk polisi olarak turnuvada her noktada…

Sazak, çalışmalarıyla ilgili olarak 24 ülkenin polislerinin temsil edildiği merkezde, Güvenlik Daire Başkanlığı koordinesinde görev yaptıklarını belirtti.

56 kişilik ekipte  Uzman spor güvenliği, çevik kuvvet ve güvenlik şube personelinden oluşan ekip, milli takımın korunması ve taraftarların yoğun bulunduğu alanlarda güvenlik tedbirleri alınması için 7/24 çalışıyor.
Alman makamları ve diğer ülke polisleriyle üst düzeyde iş birliği yürüttüklerini vurgulayan Sazak, Uluslararası Polis İşbirliği Merkezinden Ankara ile her gün irtibat kurduklarını ve EGM Güvenlik Daire Başkanı Maksut Yüksek’e rapor sunarak talimatlarına göre stratejiler belirlediklerini söyledi.

Türk polisi olarak turnuvada her noktada güvenliği sağlamak için gerekli çalışmaları yaptıklarını ifade etti.

Türk Polisi, EURO 2024’te Güvenliği Sağlıyor