Tunceli’de nefes kesen rafting yarışları; Rize ekibi Türkiye 2’incisi

Tunceli'de Munzur Çayı’nda düzenlenen Rafting Türkiye Kulüpler Kupası yarışlarına katılan Rize Adrenalin Doğa Sporları Kulübü sporcuları ‘U 23’ kategorisinde Türkiye 2’inciliğini elde etti.  

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye Kano ve Rafting Federasyonu tarafından Tunceli’de Rafting Türkiye Kulüpler Kupası düzenlendi. Kentin Munzur Doğa Sporları Kamp Eğitim Merkezi mevkisinde gerçekleştirilen organizasyona, 7 ilden 24 takım ve 150 sporcu katıldı. Munzur Çayı’nda oluşturulan parkurda yarışan sporcular, rakipleriyle kıyasıya mücadele etti.

Şampiyonaya Rize’den katılan Rize Adrenalin Doğa Sporları Kulübü sporcuları zorlu parkurda rakipleri ile kıyasıya yarıştı. Organizasyon kapsamında nehir inişleri yarışları da gerçekleştirildi. Rize Adrenalin Doğa Sporları Kulübü sporcuları ‘U 23’ kategorisinde Türkiye 2’inciliğini elde etti.

Hasan Yıkılmaz’ın antrenörlüğünü yaptığı Rize Adrenalin Doğa Sporları Kulübü “Kamil Kaçar, Şevval Kaçar, Ömer Sina Yazıcı, Cennet Ayhan, Efe Suyabatmaz ve Derya Deniz Köse” adlı sporculardan oluştu.

“AZİMLE BAŞARDIK”

Takım Kaptanı Kamil Kaçar, Rize’deki hazırlıkların ardından Rafting Türkiye Kulüpler Kupası için Tunceli’ye geldiklerini belirtti. Munzur Çayı’nda zorlu parkurda kıyasıya yarıştıklarını ve yeni bir ekip olmalarına rağmen azimle başararak Türkiye 2’incisi olduklarını ifade eden Kaçar elde ettikleri başarıdan dolayı mutlu olduklarını söyledi.

“BAKAN BAK’A TEŞEKKÜR”

Tunceli’de en iyi şekilde ağırlandıklarını ifade eden Kaçar şöyle konuştu:

“Kano ve rafting sporuna büyük destekler veren, genç sporcuların önünü açarak yetişmelerini öncülük eden, gençleri spora teşvik ederek kötü alışkanlıklardan uzak kalmalarını ve sosyal olarak güçlü bir zihne sahip olmalarını sağlayan başta Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Osman Aşkın Bak, bizimle yakından ilgilenen ve yol gösteren Kano ve Rafting Federasyonu Başkanımız Alper Cavit Kabakçı’ya,  Rize Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Sayın Ramazan Öztürk’e ve bizim yetişmemizde büyük emeği ve katkısı olan antrenörümüz Hasan Yıkılmaz’a tüm sporcu arkadaşlarım adına sonsuz teşekkürlerimi sunarım” ifadelerini kullandı.

Rize Adrenalin Doğa Sporları Kulübü Antrenörü Hasan Yıkılmaz genç sporcularının iyi bir performans sergilediğini belirterek Türkiye 2’inciliği elde ettiklerini söyledi. Yıkılmaz sporcularını tebrik etti.

Tunceli’de nefes kesen rafting yarışları; Rize ekibi Türkiye 2’incisi