Tahvil faizi 5 ayın zirvesinde

Tahvil faizlerinde önemli değişiklikler yaşanıyor. Yüksek enflasyonun ardından yabancı yatırımcılar tahvillere yönelik satış yapmaya başladı. Eylül ayında yüzde 41,10 olan 2 yıllık gösterge tahvil faizi, dün yüzde 44,10'a çıkarak son 5 ayın en yüksek seviyesine ulaştı.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ANKARA-BHA

Eylül ayındaki yüksek enflasyon verileri ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’ndan (TCMB) beklenen faiz indirimi kararının ertelenmesi, finansal piyasalarda dalgalanmalara yol açmayı sürdürüyor. Bu gelişmelerin sonucunda, Ekim ayının başından itibaren tahvil faizlerinde belirgin bir artış görülürken, döviz kurları daha stabil bir seyir izliyor.

DOLAR VE EURO KURLARI SABİT SEYREDİYOR

Döviz kurlarında ise Ekim 2024 itibarıyla bankalar arası piyasada işlem gören dolar, güne 34,26 TL seviyesinden başlamaktadır. Kapalıçarşı’daki döviz bürolarında ise dolar alım-satım fiyatları 34,20-34,30 TL aralığında işlem görüyor. Piyasa analizleri, dolar/TL paritesinde kısa vadede 34,13 TL seviyesinin destek noktasını oluşturduğunu, 34,35 TL’nin ise direnç noktası olarak takip edildiğini belirtiyor. Euro ise güne 37,61 TL seviyesinden başlayarak, bu alanda göreceli bir sakinlik gösteriyor.

Tahvil faizi 5 ayın zirvesinde