SOKAĞIN GENÇ İMPARATORLARI

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

SOKAĞIN GENÇ İMPARATORLARIDoğukan, İlker, Ufuk Onlarla Bursa’nın herhangi kalabalık bir yerinde yada Şehre küstü metro istasyonu çıkışında karşılaşma olasılığınız çok yüksek üç arkadaş çıktıkları bu yolda İlker Kanatsızkuş bir kaç iş yaparken Doğukan Altun ve Ufuk Emir kendilerini sadece bu işle geçindiriyor.
Günümüzde her gün bir çok farklı gazetelerde okuduğunuz haberler neticesinde yeni yetişen neslin aslında ne kadar tehlikede olduklarını görmemek ne kadar imkansız bir hal almış olsa da aslında bu üç arkadaşın topluma kazanım sağladıkları farkında olmadan yaptıkları bir durum mevcut yeni nesile örnek olarak onlara sanatı ve müziği sevdiriyorlar.
Bazen elinizdeki bir keman gitar, kemençe her çalışıyor olsalar da kullandıkları o sazlar onları hiç bir zaman zora sokmuyor istediklerinde bir yemek bir çay parası olarak karşılarına çıkı veriyor. Ülkemizde bulunan her sokak sanatçısının değeri asla paha biçilemez çünkü istenildiğinde elindeki müzik aleti ile nasıl para kazanıla bileceğinin örneğini teşkil etmekle birlikte sokaklar ‘da madde bağımlısı ,suça mehili olan gençleri de sanatla uğraşı vermelerini sağlayarak iyi birer örnek olmanın huzurunu taşıyorlar sokağın genç imparatorları.
Ülkemizde bir çok il yönetimi sokak sanatçılarına bu hoş görü ve mütevazi bir gözle bakmasa çalışmalarını desteklemiyor olsalar da başta Bursa Büyük Şehir Belediye Başkanı Sayın Alinur Aktaş olmak üzere zabıta Daire Başkanı ve BURULAŞ yönetiminin Bursa’da bulunan sokak sanatçılarını ne kadar desteklediği aşikar görülüyor. Geriye sadece İlker’in gitarına Doğukan’ın kemençesine Ufuk’un ise sesine kulak vermek kalıyor.
 
 
 
 
 
(tarafsizmanset.com)

SOKAĞIN GENÇ İMPARATORLARI