Sinop’ta çıkan yangında 6 ev küle döndü

Sinop'un Boyabat ilçesinde meydana gelen yangında 6 ev kullanılmaz hale geldi. Bölgedeki çalışmaları koordine eden Vali Dr. Mustafa Özarslan, hasar, zarar ve hak sahipliğine ilişkin tespit çalışmalarının en kısa zamanda tamamlanacağını belirtti.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sinop’ta çıkan yangında 6 ev küle döndü

Boyabat ilçesine bağlı Muratlı köyünde bulunan bir ahşap evde öğle saatlerinde  yangın çıktı. Çıkan yangın, ahşap evin etrafında bulunan 5 eve daha sıçradı. İhbar üzerine olay yerine ekipler sevk edildi. Ekiplerin müdahalesi sonucu yangın söndürüldü, soğutma çalışmaları ise devam ediyor. Meydana gelen yangında 6 ev tamamen kullanılmaz hale geldi. Herhangi bir can kaybı ve yaralanmanın olmadığı yangının elektrik kontağından çıktığı değerlendiriliyor.

 

ÇALIŞMALARI KOORDİNE ETTİ

Bölgeye giden Vali Dr. Mustafa Özarslan, Durağan Kaymakamı ve Boyabat Kaymakam V. Celal Güngör, İl Jandarma Komutanı J.Kd.Alb.Ferhat Kuran, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Ümit Ünal ve ilgili kurum müdürleri ile birlikte yangın mahallinde ekiplerce yürütülen çalışmaları yerinde koordine etti. Yangından etkilenen vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini ileten Vali Özarslan, ilgili kurumlar tarafından hasar, zarar ve hak sahipliğine ilişkin tespit çalışmalarının en kısa zamanda tamamlanacağını belirtti.

“ELEKTRİK TESİSATLARINI YENİLEYELİM”

Özarslan, “Köylerimizdeki eski ahşap evlerin iç tesisatlarının bakımsız olması, yalıtımının olmaması, elektrik  tesisatının bazı unsurlarının kullanım ömrünü tamamlamış olması, güç tüketiminde meydana gelen artış ve bu eski evlerin elektrik tesisatının bu artan tüketime uygun olmaması gibi nedenlerden dolayı  köylerdeki eski  ahşap evlerimizde yangınlar olabilmektedir. Eski evlerimizin elektrik tesisatlarını yenileyelim. Küçük bir tedbir ile büyük acıların önüne geçebiliriz” dedi.

Sinop’ta çıkan yangında 6 ev küle döndü