Sinop-Yeşiloba Köyü dernek kurdu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sinop-Yeşiloba Köyü dernek kurduESSEN – Almanya’nın Essen kentinde yaşayan Sinop ili, Türkeli ilçesine bağlı Yeşilova Köylüleri dernek kurdular. „Yeşiloba Sevdalıları 57 Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği“ ismi ile kurulan derneğin ilk toplantısı, Mülheim an der Ruhr kentindeki DİTİB‘e bağlı Ulu Camii’nde yapıldı. Toplantı Hüseyin Üstündağ’ın selamlama konuşması ile başlayıp, derneğin ilk başkanı Erol Demirel’in selamlama konuşmasıyla devam etti. Ardından mevcut yönetim kurulu tanıtıldı.

Derneğin Başkanı Erol Demirel konuşmasında, neden bu derneğin kurulduğunu ve neler yapacaklarını anlatırken, sosyal dayanışmanın ve yardımlaşmanın tüm imkanlarını kullanacaklarını, başta Avrupa Sinoplular Derneği (ASİDER) olmak üzere, diğer Türkeli Dernekleri ve sivil toplum kuruluşları ile mutlaka iş birliği yapıp, birlikte bir takım faaliyetler yapabileceklerinin altını çizdi.

Yeşiloba Sevdalıları 57 Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği“nin yönetim kurulu şu işimlerden oluştu:
Erol Demirel, Hüseyin Üstündağ, Resul Polatkan, Muhammet Türkgeldi, Orhan Çetin, Nedim Demircan ve İmdat Aksoy. (Erdal Altuntaş)

Sinop-Yeşiloba Köyü dernek kurdu