SARI “ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİN DOĞALGAZ VE SU FATURALARI BELEDİYEMİZ KARŞILAYACAK

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

SARI  “ÜNİVERSİTE  ÖĞRENCİLERİN  DOĞALGAZ VE SU FATURALARI BELEDİYEMİZ KARŞILAYACAKFerhat Lap/ Amasya-BHA
Amasya’da yüksek eğitim gören öğrencilere bir destek de Amasya Belediye Başkanı Mehmet
Sarı, belediyenin Zara konserinde, üniversite öğrencilerinden öğrenci evlerinde kalan üniversite öğrencilerinin doğalgaz ve su faturasını karşıladıkları uygulamayı bu kış döneminde de sürdüreceklerini açıkladı.
Amasya Belediye Başkanı Mehmet Sarı, “Belediye olarak verdiğimiz tüm hizmetler, yaptığımız tüm yatırımlar çok önemli. Ancak biz eğitimi temel öncelik olarak kabul ediyoruz. Geleceğin dünyasını şekillendirecek çocuklarımız ve gençlerimiz için elimizden gelen her şeyi yapmaya devam edeceğiz“ dedi.
Amasya Belediyesi tarafından Yavuz Selim Meydanı’nda düzenlenen Zara konserinde kendilerinden başarı istedikleri üniversite öğrencilerine seslenen MHP’li Belediye Başkanı Sarı, “Su paranızı biz veriyoruz. Doğalgaz paranızı da biz veriyoruz. Faturanızı getirip ibraz ediyorsunuz. Bizde ödüyoruz” dedi.
Başkan Sarı, “Amasya’da üniversitedeki yaşamın boyunca her zaman yanında olacağımızı bilmenizi istiyorum. Amasya köklü geçmişi, kadim dayanışma kültürü ile yalnızca bugüne değil yarınlara da ışık tutan özel ve güzel bir şehir. Üniversite yaşamınız boyunca sizlere nefes aldıracak, kaynaklara erişiminizi sağlayacak, sanat, spor ve kültürle dolu bir eğitim ortamına destek olmaktır.” dedi
Geçen kış başlatılan farkındalık çalışmasıyla öğrenci belgesi, ikametgâh belgesi ve kira kontratıyla belediyeye başvuran tüm öğrenciler su faturası ödemedikleri gibi doğalgaz bedelleri de belediye tarafından karşılanıyor.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden “Genç Dostu Şehir” ödülü aldıklarını hatırlatan Mehmet Sarı, öğrencilerin daha rahat bir yükseköğretim hayatı sürdürmelerini istedikleri için kent merkezindeki Hilal Çorba Evinden de ücretsiz olarak yararlanabileceklerini tekrarladı. (FERHAT LAP)

SARI “ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİN DOĞALGAZ VE SU FATURALARI BELEDİYEMİZ KARŞILAYACAK