Salih Atılgan: Rize fayda sağlamak temel amacımız 

Atılgan Şirketler Yönetim Kurulu Başkanı Salih Sami Atılgan ve yöneticileri Rize'de aktif gazetecilik yapan basın emekçileriyle bir araya geldi.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Salih Atılgan: Rize fayda sağlamak temel amacımız

Alihan TELATAR/RİZE-BHA

Sektörde 55 yıllık ticari birikim ve geçmişe sahip olduklarını belirten Atılgan Şirketler Yönetim Kurulu Başkanı Salih Sami Atılgan, “Atılgan Şirketler Topluluğu, bünyesinde 9 şirket bulundurmakta ayrıca 3 şirkette de iştiraki bulunmaktadır. 287 çalışanı ile 5 sektörde faaliyettedir ve 45 ülkeye ihracat gerçekleştirmektedir. Şirketler Topluluğumuz Ford, Renault, Dacia gibi küresel markaların bayilikleri ile oto yedek parça ihracatını yapmaktadır. Operasyon merkezi İstanbul’dur. Rize, Artvin ve yurt dışında ticari faaliyetlerimiz bulunmaktadır. Sektörün bilinen dinamik yedek parça firmaları Margo ve Forka firmalarını yakın zamanda bünyesine katan şirketimiz büyümeye ve doğduğu topraklara katma değer üretmeye devam etmektedir. Her yaptığımız yatırım da hem ülkemize hem de memleketimiz Rize’ye fayda sağlamak temel amacımızdır. İştiraklerimizden TR Parts, dinamik yapısı ile çok kısa sürede otomotiv yedek parça sektöründe 2023 yılında ihracatta Türkiye’nin 700. sektörün 90. Firması olmuştur” dedi.

Atılgan, gelişen ve değişen piyasa şartlarına uygun hareketler oluşturduklarını belirterek, “İkinci nesil ve üçüncü nesil olarak birlikte çalışmakta ve zamanın gerektirdiği şekil ve donanımlarda olmayı önceliyoruz. Şirketlerimizin yönetiminde konumunu hak etmiş, işin her aşamasından geçip profesyonelliğin ispat etmiş aile üyeleri yanı sıra profesyonel kadrolarla çalışan vizyoner bir iş modeli oluşturduk. Yöneticilerimizden Furkan Atılgan yurtdışında eğitim almış ileri derecede Çince, İngilizce konuşabilen yazılım ve bilişim alanında uzmanlıkları olan yenilikçi genç başarılı bir işadamı olarak taktir edilmektedir. Yeni yönetim anlayışı tecrübe bilgi ve dinamizme oluşmuş enerjik ve yenilikçi bir yapı oluşturduk. Sürekli gelişim ve değişimi hedefleyen grubun lideri olarak sürekli eğitimler yaptık yapmaya devam edeceğiz. Halen kendimde eğitimime devam ediyorum. Maltepe Üniversitesinde Doktora çalışmalarına devam etmektedir. Eğitim çalışmak başarıya giden yolda en önemli yardımcılarımızdır” diye konuştu.

Sosyal sorumluluk gereği otomotiv sektörünün sorunlarının çözümüne katkı sağlamak amacıyla bir çok çalışmaları olduğundan bahseden Salih Sami Atılgan, “İTO Yönetim Kurulu Üyesiyim ve YEDPA Oto Yedek Parçacılar Ticaret Merkezi Yönetim Kurulu Başkanıyım. Ayrıca, Rize Vakfı, Rize Dernekleri ve diğer bazı kurumlarda yönetim kurulu üyesi olarak görev yapmaktayım. Sektörün gelişimine katkı sağlamak için mesaimizi harcıyor bunun yanında STK’larla da ülkemize vatandaşlarımıza fayda sağlamaya çalışıyorum. Otomotiv sektörünün ve oto yedek parça sektörünün hem yurtiçi ve hem de yurtdışı pazarlarda gelişimi için hep birlikte hareket ederek sorunlarını paylaşıp, birlikte çareler aramamız oldukça yararlı olacaktır. Bu doğrultuda girişimlerimiz var. Bu konuda sorumluktan kaçınmayıp mümkün olan her platformda sektöre katkılarımızı sunmaktan memnuniyet duymaktayız. Topluluk şirketlerimizin yapılanmaları, hedefleri ve ekiplerin oluşturulmasında titizlikle seçimlerle yaparak altyapı çalışmaları tamamlanmış ve belirlenen yeni hedeflere yönelik olarak tam motivasyonla çalışmalarımız sürmektedir” ifadelerine yer verdi.

Salih Atılgan: Rize fayda sağlamak temel amacımız