RTÜK, Doç Dr. Ayşe Elif Posos Devrani’yi ağırladı

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), dijital ebeveynlik ve medya okuryazarlığı konusunda önemli bir eğitime ev sahipliği yaptı. Türk-Alman Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ayşe Elif Posos Devrani tarafından verilen bu eğitim, RTÜK personelinin dijital dünyada ebeveynlik ve medya kullanımı konusunda bilinçlendirilmesi amacıyla gerçekleştirildi.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

RTÜK Konferans Salonu’nda düzenlenen eğitimde, RTÜK Üyesi Deniz Güçer, RTÜK Başkan Yardımcısı Deniz Güler de yer aldı.

Hizmet içi eğitim, RTÜK Üyesi Deniz Güçer’in, Doç. Dr. Ayşe Elif Posos Devrani’ ye katılımlarından dolayı teşekkür etmesiyle başladı.

Eğitimde, özellikle çocuk ve gençlerin dijital medya ortamındaki davranışları, bu davranışların korunması, yeni medya ortamında ebeveynlerin rolü, çocuklar ve gençler için mevcut riskler ve fırsatlar gibi konular detaylı bir şekilde ele alındı. Ayrıca, geleneksel ve dijital medyanın çocuklar üzerindeki etkileri ve bu medya türlerinin daha güvenli bir şekilde nasıl kullanılabileceği konuları da tartışıldı.

Doç. Dr. Devrani, dijital dünyada bir çocuğun güvenliğinden yalnızca ebeveynlerin sorumlu olmadığını, bu sorumluluğun eğitim kurumları, devlet, içerik üreticileri ve sağlayıcılar gibi birçok paydaşın katkısını gerektirdiğini vurguladı. Ebeveynlerin medya ile olan ilişkisinin çocuklar üzerinde doğrudan bir etkisi olduğunu belirten Devrani, dijital dünyada çocukların en çok psikolojik risklerle karşılaştığını ifade etti.

Toplantıda, “Dijitalleşen Sosyal Çevre ve Çocuk” başlığıyla yapılan sunumda, 2020 yılında Türkiye’de yapılan dijital ebeveynlik araştırmasının sonuçları paylaşıldı. Araştırma sonuçlarına göre 1000 çocuktan 750’si 2 yaşını doldurmadan önce teknolojik cihazlarla tanıştığı ve 585’i ise internetle erken yaşta temas kurduğu ifade edildi. Ayrıca, ebeveynlerin yüzde 44,6’sının internetin ebeveynlik görevini kolaylaştırdığına inandığı belirtildi.

Program, RTÜK Başkan Yardımcısı Deniz Güler’in, Doç. Dr. Devrani’ye çiçek takdim etmesiyle sona erdi.

RTÜK, Doç Dr. Ayşe Elif Posos Devrani’yi ağırladı