Para okçulukta Türkiye klasik yay karışık takımı gümüş madalya kazandı

Paris 2024 Paralimpik Oyunları'nda, milli para okçularımız Sadık Savaş ve Merve Nur Eroğlu'nun oluşturduğu klasik yay karışık takımı gümüş madalya kazandı.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Paris 2024 Paralimpik Oyunları’nda, milli para okçularımız Sadık Savaş ve Merve Nur Eroğlu‘nun oluşturduğu klasik yay karışık takımı büyük bir başarıya imza attı. Finalde İtalya’ya karşı verdikleri mücadelede gümüş madalyanın sahibi oldular ve Türkiye’ye okçulukta Klasik yay takımda ilk paralimpik madalyasını kazandırdılar.

Turnuvada etkileyici bir performans sergileyen milli takımımız, çeyrek finalde İran’ı 6-2’lik skorla geçtikten sonra yarı finalde Slovenya‘yı zorlu bir eşleşmenin ardından beraberlik atışlarında mağlup ederek adını finale yazdırmıştı.

Finalde İtalya ile karşılaşan ekip, zorlu rakibine karşı iyi mücadele etse de galip gelemedi ve paralimpik oyunları ikincisi olarak gümüş madalya kazandı.

Bu başarı, Türkiye’nin paralimpik okçuluk tarihinde önemli bir dönüm noktası oldu. Bakan Osman Aşkın Bak da sosyal medya hesabından sporcuları kutladı.

Para okçulukta Türkiye klasik yay karışık takımı gümüş madalya kazandı