Olimpiyat şampiyonu Taha Akgül, Türkiye Güreş Federasyonu başkanlığına aday

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Olimpiyat, dünya ve Avrupa şampiyonu milli güreşçi Taha Akgül, Türkiye Güreş Federasyonu başkanlığına aday olduğunu duyurdu. Spor kariyerinde 1 altın ve 2 bronz olimpiyat madalyası, 3 dünya ve 11 Avrupa şampiyonluğu bulunan Akgül, Paris 2024 Olimpiyatları’nda kazandığı bronz madalyayla güreş kariyerini noktaladığını açıklamıştı.

Akgül, adaylığını “Yeni bir vizyonla geçmişten geleceğe” sloganıyla duyurdu. Açıklamasında, Türk güreşinin köklü tarihini modern bir yaklaşımla geleceğe taşımayı hedeflediğini vurguladı. “Geleceğimiz olan genç güreşçilerimizin motivasyonunu artırarak onları destekleyecek ve zirveye taşıyacak, ulusal ve uluslararası arenada güçlü ekiplerle ve stratejilerle Türk güreşinin gücünü tüm dünyaya göstereceğiz.” şeklinde konuştu.

ABB Aski Spor sporcusu olan Taha Akgül’e Aski Spor Kulubünden de destek geldi. Sosyal medyadan yapılan açıklamada “Türk Güreşinin kanayan yaralarını sarmak için yola çıkan şampiyon sporcumuz Taha Akgül, 16 Eylül Pazartesi günü basın mensuplarıyla bir araya gelecek.” ifadelerine yer verildi.

Taha Akgül,16 Eylül Pazartesi günü Etimesgut’ta Bahçekapı Çiftlik Caddesinde bulunan Gazi Park Belpa Kafe’de saat 11’de kameralar karşısına geçecek. 

Olimpiyat şampiyonu Taha Akgül, Türkiye Güreş Federasyonu başkanlığına aday