Okul öncesi ve 1. sınıf öğrenciler için 2024-2025 döneminin ilk ders zili çaldı

Muğla'da, 24 bin 94 Okul öncesi ve ilkokul birinci sınıf öğrencisi için ilk ders zili çaldı. İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çay, açıklamalarda bulundu.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

MUĞLA-BHA

Okul öncesi ve ilkokul birinci sınıf öğrencileri için hazırlanan okula uyum programı, 2 Eylül Pazartesi günü başladı. Muğla’da, 24 bin 94 öğrenci için ilk ders zili çaldı.

Okul öncesi eğitime ve ilkokul 1. sınıfa başlayacak olan öğrencilerin okula uyum süreçlerini kolaylaştırmak, onları bu süreçte sosyal ve duygusal olarak desteklemek ve bu sürece veli, öğretmen ve yöneticileri de dâhil etmek amacıyla uygulanmakta olan Okula Uyum Haftası, 2 Eylül itibarıyla başladı.

Ana sınıfı ve ilkokul birinci sınıf öğrencileri için bu yıl 2 gün sürecek olan Uyum Programı’na, Muğla’da okul öncesi eğitimde 11 bin 352 öğrenci, ilkokul 1. sınıfta ise 12 bin 742 öğrenci katıldı. İlkokula başlayacak öğrencilerin ailelerine, eğitimin ilk gününde “İlkokul 1. Sınıfa Uyum Haftası” sunumu yapıldı. Ayrıca veli ve öğrencilere, okulun iç ve dış ortamı tanıtıldı. Uyum eğitiminin ikinci gününde ise okullarda uyum haftası etkinlikleri yapılacak.

Uyum Programı’nda öğretmenler ve velilerle bir araya gelen Muğla İl Millî Eğitim Müdürü Emre Çay, Menteşe Sabri Acarsoy İlkokulunu ziyaret ederek uzun soluklu eğitim öğretim serüvenine ilk adımlarını atan ana sınıfı ve 1. sınıf öğrencilerinin heyecanlarına ortak oldu.

İl Müdürü Emre Çay “Velilerimizin de dâhil olduğu bu uyum programı ile eğitim öğretim hayatlarına ilk adımı atan yavrularımızın yeni girdikleri okul ortamına kısa sürede adapte olmalarını ve okula aidiyet duygusunu geliştirmelerini hedefliyoruz. Çocuklarımız, yeni yuvalarını, öğretmenlerini ve arkadaşlarını tanırken kendilerini büyük bir ailenin parçası olarak hissetmeleri, okul hayatlarında başarıyı ve mutluluğu getirecektir. Uyum Haftası’nın öğrencilerimize, öğretmenlerimize ve velilerimize iyi bir başlangıç olmasını diliyor; Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’nin ışığında yol alacağımız yeni eğitim öğretim yılının hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.” dedi.

Ortaokul öğrencilerine ise 9 Eylül’de ailelere yönelik “Ortaokul 5. Sınıfa Uyum Rehberi” sunumu yapılacak. Sunum öncesinde ailelerle tanışma etkinlikleri gerçekleştirilecek. Ailelere okulun iç ve dış ortamı tanıtılacak.
İkinci gün ise öğrencilere rehberlik uygulamaları yapılacak. Etkinliklerin yapılacağı saatler okul müdürlüklerince planlanacak.

Okul öncesi ve 1. sınıf öğrenciler için 2024-2025 döneminin ilk ders zili çaldı