NSU terör örgütü mağduru Atilla Özer için anma töreni düzenlendi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

NSU terör örgütü mağduru Atilla Özer için anma töreni düzenlendiHAMBURG – Terör örgütü NSU’nun halk dilinde „çivili bomba“ olarak da bilinen Köln’deki Keupstrasse’de 9 Haziran 2004 yılında düzenlediği saldırıda ağır yaralanan ve beş yıl önce hayatını kaybeden Atilla Özer için Hamburg-Altona‘da anma töreni düzenlendi. Anma törenine Özer’in eski eşi Candan Özer Yılmaz ve Dayanışma Grubu yetkililleri ile Köln’den gelen arkadaşları katıldı. Önce W3 adlı salonunda toplanan katılımcılar, çivili bomba atıldığı sırada kuaförde olan Atilla Özer ve arkadaşlarının yaşamını konu alan ve başrolde de kendilerinin oynadığı „Der kuaför aus der Keupstr“ (Keupstr. caddesindeki Kuaför) belgesel filmi izlediler.

92 dakika süren belgeselden sonra Ottensen’deki Alma-Waltenberg-Platz adlı meydana yürüyen katılımcılar, burada anma töreni düzenlediler. Dayanışma gurubu adına yapılan konuşmalardan sonra, Keupstr’deki saldırıyı yaşayan Abdullah Özkan ile birçok katılımcı da konuşmalar yaptılar. Köln’deki saldırıda ağır yaralanan, olayın şokunu uzun süre üzerinden atamayan ve 2017’de hayatını kaybeden Atilla Özer’i anma törenine, eşi Candan ve ailesi ile oğlu Mustafa Kemal da katıldı.

Etkinlikte konuşan Candan Özer Yılmaz: “Atilla bize veda edeli 5 yıl oldu ama acısını daha dün gibi kalbimizde yaşıyoruz. Olayın olduğu Köln’deki anmanın dışında yaşadığı şehir Hamburg’da da her yıl Atilla’yı ve tüm ırkçı saldırıya uğrayanları unutmayacağız, unutturmayacağız. Zaman yaraları iyileştirmez ama her gün bize güçlü kalmayı hatırlatır. Bu ışık hiç sönmesin diye Atilla’yı anmaya her yıl devam edeceğiz” dedi. Konuşmalardan sonra Atilla‘nın resmi asılan ağacın dibinde yanan mumların yanına karanfiller bırakıldı. Ayrıca barışı simgeleyen beyaz balonlar da oğlu Mustafa Kemal tarafından gökyüzüne bırakıldı. (Erdal Altuntaş)

NSU terör örgütü mağduru Atilla Özer için anma töreni düzenlendi