Narin’in otopsisi tamamlandı

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde cansız bedenine ulaşılan 8 yaşındaki Narin Güran’ın otopsi işlemi tamamlandı.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ANKARA-BHA

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde cansız bedenine ulaşılan 8 yaşındaki Narin Güran’ın otopsi işlemi Diyarbakır Adli Tıp Kurumu’nda tamamlandı. Güran’ın cesedi, 19 günlük arama çalışmalarının ardından, Eğertutmaz Deresi’nde, çuval içinde ve taşla kapatılmış olarak bulundu.

Olayın Gelişmeleri

Narin Güran, 21 Ağustos’ta Bağlar ilçesine bağlı Tavşantepe Mahallesi’nde kaybolmuş, ailenin durumu yetkililere bildirmesiyle arama çalışmaları başlatılmıştı. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, Narin Güran hakkındaki haberlere yayın yasağı getirilmesini talep etmişti.

Soruşturma kapsamında elde edilen yeni deliller ve iddialar doğrultusunda, Tavşantepe köyü muhtarı ve Narin Güran’ın amcası S.G., ‘kasten öldürme’ şüphesiyle tutuklanmıştı. Olayla ilgili 23 şüpheli gözaltına alınmış; bu şüpheliler arasında çocuğun annesi, babası, iki ağabeyi, üç amcası ve tutuklanan amcasının eşi de bulunuyor.

Otopsi Sonuçları ve Sonraki Adımlar

Diyarbakır Barosu Başkanvekili Mehdi Özdemir, otopsi sırasında numunelerin alındığını ve raporun hazırlanması için İstanbul Adli Tıp Kurumu’na gönderileceğini belirtti. Diyarbakır Barosu Başkanı Nahit Eren ise, Narin Güran’ın bedeninin 19 gün boyunca deforme olduğundan, ölüm sebebinin kesin tespitinin biyolojik ve patolojik araştırmaların sonuçlarına bağlı olduğunu ifade etti.

Diyarbakır Valisi Murat Zorluoğlu, Narin Güran’ın cansız bedeninin saat 08:45’te bulunduğunu ve olay yerinin giriş çıkışlarının kapalı olduğunu bildirmişti. Soruşturma devam ederken, olayın aydınlatılması için detaylı incelemeler sürüyor.

Narin’in otopsisi tamamlandı