Narin dosyasında son gelişmeler

Diyarbakır'da cansız bedeni bulunan 8 yaşındaki küçük Narin Güran'ın dava dosyasına dair son gelişmeler devam ediyor. Amca Salim Güran'ın telefon görüşmesi dava dosyasında önemli bir delil olarak ele alındı.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ANKARA-BHA

Diyarbakır’da 19 gün kayıp olan 8 yaşındaki Narin Güran’ın cansız bedeninin bulunması dava dosyasında yeni bir gelişme yaşandı. Baş şüpheli amca Salim Güran’ın, Ramazan Atasoy ile yaptığı görüşmenin ses kaydı, dosyada önemli bir delil olarak değerlendiriliyor. Salim Güran, Atasoy’a “Ramazan kız öldü mü yaşıyor mu?” şeklinde bir soru yöneltiyor.

Soruşturma kapsamında, 22 şüpheliden 12’si adliyeye sevk edildi. Baş şüpheli amca Salim Güran, anne Yüksel Güran ve Narin’in ağabeyi Enes Güran’ın da aralarında olduğu 8 kişi tutuklanırken, 4 şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Ses kaydının dosyaya girmesiyle birlikte, Narin’in sağ teslim edildiği bilgisi ortaya çıktı ve bu durum, Ramazan Atasoy ile Salim Güran arasında bir ortaklık olduğunu gösterdi. Bu gelişme, dosyada büyük bir delil olarak değerlendirildi.

Anne Yüksel Güran: Saliha’yı aramaya çalışırken yanlışlıkla Salim’i aradım

Şüpheli, Salim ile telefonda konuşmadığını ve yanlışlıkla aradığını belirtti. “Salim ile hiçbir zaman konuşmadım. Saliha’yı aramaya çalışırken yanlışlıkla Salim’i aradım” dedi. Ayrıca, çocuklarının telefonunu kullanmış olabileceğini ekledi.

Soruldu: 30/07/2024 günü 20:59’da telefonda Salim ile ne konuştunuz?

Şüpheli Beyanında: “Salim ile hiç konuşmadım. Salim ile hiçbir zaman ben konuşmadım. Kimse benim telefonum ile Salim’le konuşmamıştır. Bahsetmiş olduğunuz aramayı hatırladığım kadarıyla Saliha’yı aramaya çalışırken yan yana olması sebebiyle Salim’i aramamdan kaynaklanmaktadır. Hatırladığım kadarıyla ben yanlışlıkla aradıktan sonra Salim de beni arayarak ‘Azize Azize’ dedi. Ben de kendisine ‘abi yanlış aramışım’ dedim ve kapattım.”

Soruldu: Salim ile bunun dışında aranızda telefon üzerinden herhangi bir görüşme gerçekleşti mi?

Şüpheli Beyanında: “Hayır gerçekleşmedi. Salim ile ben hiç görüşmedim. Ancak bu görüşmeler var ise çocuklarım yapmış olabilir. Ben nereye gitsem Arif’in telefonu yanımızda olduğu için kendi telefonumu evde bırakıp öyle giderim.”

Narin’in kayboluşunda, anne Yüksel Güran’ın çelişkili ifadesi

Şüpheli, Narin’in kaybolduğu saatlerde evde olduğunu iddia etti. Ancak, kolluk kuvvetlerine verdiği ifadede, Hediye’nin saat 16:00’da eve geldiğini belirtirken, yeni ifadesinde 15:15’te beraber olduklarını söyledi. “Saatleri hatalı söylemiş olabilirim,” dedi.

Soruldu: Tüm gün evde olduğunuzu, özellikle Narin’in kaybolduğu saatlerde evde olduğunu beyan etmenize rağmen Narin’in 15:15’te kurstan gelerek patika yola girmekte ve evinizin olduğu tepeye çıktıktan sonra dönüp arkadaşlarına el salladığı dosya kapsamında sabit olmasına karşın Narin’in eve gelmediğini beyan ettiniz. Bu hususta diyecekleriniz nelerdir?

Şüpheli Beyanında: “Bahsettiğiniz saatlerde eltim Hediye’nin bizde olduğunu hatırlıyorum. O geldiğinde biz yatıp uyuyorduk.”

Soruldu: Kollukta müşteki olarak alınan ifadenizde Hediye’nin saat 16:00 sıralarında eve geldiğini beyan etmenize rağmen şu anki ifadenizde 15:15’te beraber oturduğunuzu söylemektesiniz. Çelişkiyi gideriniz.

Şüpheli Beyanında: “Ben saate bakmadığımdan saatleri hatalı söylemiş olabilirim. Her iki ifademde de söylemiş olduğum saatler yanlış olabilir. Uyuduğumdan Hediye’nin saat kaçta eve geldiğini bilmiyorum.”

Anne Yüksel Güran, amca Salim Güran ile ilişki iddiasını reddetti.

Şüpheli, Salim ile herhangi bir gönül ilişkisi olmadığını ve Narin’i görmediğini belirtti. “Benim bu adamla herhangi bir ilişkim olamaz.” dedi. Ayrıca, Salim’in seslenmesini duymadığını ve olay günü klimayı çalıştırdıkları için pencerelerin kapalı olduğunu söyledi.

Soruldu: Salim ile evlenmeden önce herhangi bir gönül ilişkisi olup olmadığı soruldu:

Şüpheli Beyanında: “Biz Arif ile nişanlanmadan önce Salim ile Melek nişanlandı. Salim nişanlandıktan sonra Arif askere gitti. Arif acemi birliğinden döndükten sonra biz Arif ile nişanlandık. Benim mutlu bir ailem vardır.”

Soruldu: Olay günü 15:15 civarlarında Salim ile bir arada mıydınız?

Şüpheli Beyanında: “Hayır değildim. Salim’i sadece dinamoyu çalıştırmaya gittiğimde hacı Hüseyin’in evinin önünde olduğunu gördüm. Kendisi ile bir araya da gelmedik.”

Soruldu: Narin sizin evinize patikayı çıkıp yukarıya geldiğinde sizle Salim’in ilişkisine denk gelmesi nedeniyle mi öldürdünüz?

Şüpheli Beyanında: “Ben kesinlikle Narin’i görmedim. Benim bu adamla da herhangi bir ilişkim olamaz.”

Yüksel Güran: “Eve gelen giden çok fazla olduğundan, benim evimden battaniye götürülmüşse de bir bilgim yoktur.”

Salim’e ait araçta Narin’e ait DNA örneklerinin bulunması hakkında, şüpheli herhangi bir bilgiye sahip olmadığını belirtti. Ayrıca, olay günü kimseye battaniye vermediğini ve halıları değiştirmediğini söyledi. “Eve gelen giden çok fazla olduğundan, benim evimden battaniye götürülmüşse de bir bilgim yoktur.” dedi.

Soruldu: Evinizde bulunan halıları Narin’in kaybolduğu gün veya sonrasında değiştirdiniz mi?

Şüpheli Beyanında: “Ben halıları değiştirmedim. Ancak eve insanların gelip gitmesi nedeniyle hatırladığım kadarıyla 5-6. günde kız kardeşim Yasemin bana gelerek halıların kirlendiğini, temiz halım olup olmadığını sordu. Ben de temiz halım olduğunu söyledim. Yasemin temiz halıyı alıp serdi. Eski halım da evde yıkanmamış halde bulunmaktadır.”

Soruldu: Narin’in kaybolduğu gün Salim’e veya herhangi bir kimseye battaniye verdiniz mi?

Şüpheli Beyanında: “Kimseye herhangi bir battaniye vermedim. Ancak olay nedeniyle evime gelen giden çok fazla olduğundan benim evimden Salim’in evine uyumak için battaniye götürmüşse de bir bilgim yoktur. Şehir dışından bu olay nedeniyle ziyaretimize gelenlerin çoğunluğu benim evim, Salim’in evi ve kız kardeşim Saliha Kaya’nın evinde uyumaktaydı.”

Şu ana kadar 10 kişi tutuklandı.

Tutuklanan kişiler ve sebeplerine dair detaylar şöyle:

  1. Yüksel Güran – Kasten öldürme suçuna iştirak etmek – Annesi
  2. Enes Güran – Kasten öldürme suçuna iştirak etmek – Kardeşi
  3. Muhammet Kaya – Suçluyu kayırma, suç delillerini yok etmek – Kuzeni
  4. Birsen Güran – Suçluyu kayırma, suç delillerini yok etmek – Kuzeni
  5. Maşallah Güran – Suçluyu kayırma, suç delillerini yok etmek – Yengesi
  6. Mehmet Selim Atasoy – Suçluyu kayırma, suç delillerini yok etmek – Salim’in işçisi
  7. Ramazan Atasoy – Suçluyu kayırma, suç delillerini yok etmek – Salim’in işçisi
  8. Mehmet Şevket Kaya – Suçluyu kayırma, suç delillerini yok etmek – Halasının eşi
  9. Fuat Güran – Suç delillerini yok etmek – Amcası

Nevzat Bahtiyar da cinayetle ilgili olarak tutuklanan kişiler arasında yer alıyor.

Narin dosyasında son gelişmeler