Müzik Dostu Şehirler Projesi Başkent’te ATO’dan başladı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Müzik Dostu Şehirler Projesi Başkent'te ATO'dan başladı!Etkinlik Sektörü’nün işveren sendikası olan ETKİNLİK-SEN, Ankara Ticaret Odasında MESAM, MSG ve Sektör Temsilcileri ile bir araya geldikleri önemli bir Toplantı ile Telif Sertifika Töreni düzenledi.

Türkiye’de faaliyet gösteren DÜĞÜN ve ETKİNLİK MEKANI İŞLETMELERİ, ORGANİZASYON FİRMALARI, CAFE ve RESTORAN İŞLETMELERİ, KONAKLAMA TESİSİ İŞLETMECİLERİ, PRODÜKSİYON FİRMALARI, FUAR FİRMALARI, MENAJER ve AJANS HİZMETİ VEREN FİRMALAR, CATERING ve GIDA İŞLETMELERİ’nin işveren sendikası olan ETKİNLİK-SEN, Ankara Ticaret Odası ATO’da Toplantı ve Telif Sertifika Töreni düzenledi.
Toplantı, son zamanlarda İşletmeler için önem taşıyan TELİF hakları ve Lisans Sözleşmeleri ile ilgili açıklama ve tanıtımlar ile başladı. Ülkemizde faaliyet gösteren Musiki Eseri Sahipleri Meslek Birliği MESAM ve Musiki Eseri Sahipleri Meslek Grubu MSG Yönetim Kurulu Başkan ve üyeleri de toplantıda hazır bulundular.

“Ankara etkinlik sektörünün de başkentidir”
Toplantıda söz alan Etkinlik-Sen Ankara İl Başkanı Emrah HACIOĞLU Ankara, Ülkemizin olduğu kadar Etkinlik Sektörünün de başkentidir. Örnek bir hizmet anlayışı ve çağın gereklerine uygun bir kalite anlayışı ile işletmeler ve servis sağlayıcılar olarak olarak misafirlerimize hizmet vermeye çalışıyoruz. Müzik ike hizmet veren işletmeler için Telif Bilinci çok önemli, yakında hızlanacak telif denetimlerinde tüm işletmelerimizin bilgilendirilmeleri ve olası yüksek maliyetler ile karşılaşmamaları için bu toplantıyı organize ettik, sektörümüz ve menfaatleri için gayret gösteriyoruz. Sendikamız Etkinlik-Sen, Mesam ve Msg ile önemli bir anlaşma yaptı. Müzikli Hizmet Üretilen Mekanlardan talep edilecek Lisans ve Telif Bedellerinde yaklaşık bir yıldır indirim uyguluyoruz. İşletmeler bu indirim fırsatını kaçırmasınlar, dedi.

“Biz Birlikte Güçlüyüz, Birlikte Değerliyiz”
Etkinlik-Sen Genel Başkanı Ali Koray ÖZANDAÇ ise konuşmasında; Bu büyük camiada, sektör paydaşlarımızın yaşadıkları problemlerin çözümlerine katkıda bulunmak, sektörün gelişimi ve en doğru şekilde temsilini sağlamak istiyoruz. Birlik ve beraberliğe en ihtiyaç duyduğumuz bu dönemde böyle güçlü bir çatının altında bu büyük ailenin üyesi olmaktan mutluluk duyuyorum, Başkent Ankara’da, Sektörümüzün hak ettiği şekilde temsil edilmesi için elimizden geleni yapacağız ve tüm sektör paydaşlarımızı ayırt etmeden kucaklayacağız. Biz; Birlikte Güçlüyüz, Birlikte Değerliyiz, dedi.

“Etkinlik-Sen ile indirim anlaşması imzaladık”
Sertifika Töreni’ne katılan Musiki Eseri Sahipleri Meslek Birliği MESAM Yönetim Kurulu Başkanı Recep ERGÜL ise yaptığı konuşmada, tüm sektörlerde meslek birliği sağlama ve beraberce hareket etme çalışmalarının önemine vurgu yaparak, Telif bilinci ve bu günden sonra Ülkemizde gerçekleşecek Telif ve Lisanslama Çalışmalarının nasıl yürütüleceği hakkında bilgiler paylaştık. İlk günden beri üye işyeri ve işletmelerinin hakkını savunmaya çalışan Etkinlik-Sen ile indirim anlaşması imzaladık. Mesam ve MSG ile Sektörde Lisans verme yetkisi olan 4 Birlik ve Etkinlik-Sen Arasında gerçekleşen anlaşma ile Telif Ücretlerinde Etkinlik-Sen üyesi işyerlerine %50 üzerinde bir indirim sağladık. Bu özel fırsattan işletmelerin istifade etmelerini beklediklerini, denetimler onlara ulaşmadan Müzik Dostu İşletme olmaları için müracaat ederek verilen bu haktan istifade etmelerini, söyledi.

Toplantıya ev sahipliği yapan Ankara Ticaret Odası Başkanı Gürsel BARAN yaptığı açıklamada, biz Ticaretimiz, işletmelerimiz için gayret gösteren STK’ların yanındayız, her türlü desteği vermeye de hazırız. Telif, Musiki Üreten sanatçıların hakkıdır ve bu hakkın adil ve eşit şekilde işletmelerden en uygun şartlarda toplanması önemli. Bu amaçla böyle önemli bir anlaşmaya imza atan MESAM, MSG ve ETKİNLİK-SEN’e şehrimiz ticareti ve işletmeleri adına teşekkür ediyorum, dedi. (Haber Ankara)

Müzik Dostu Şehirler Projesi Başkent’te ATO’dan başladı!