Müteahhitle ihale öncesi 77 kez neyi görüştüler?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Müteahhitle ihale öncesi 77 kez neyi görüştüler?Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ve danışmanı olduğu iddia edilen Erkan Karaarslan, Aydın 4. Asliye Ceza Mahkemesinde devam eden ve perşembe günü karar çıkması beklenen ihaleye fesat ve edimin ifasına fesat suçlarından yargılandıkları davada şok bir gelişme yaşandı.
Son duruşmada dava hakkında genel mütalaasını veren savcı, Erkan Karaarslan ve Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun ihaleye ve edimin ifasına fesattan ayrı ayrı cezalandırılmasını talep etti. İddia makamının bu talebinden sonra savunma için süre isteyen sanıkların bir sonraki duruşmaya kadar savunmalarını sunmalarına karar verildi.
İhale suç örgütü lideri olmaktan İstanbul Küçükçekmece 6. Ağır Ceza Mahkemesinde de sanık olan Erkan Karaarslan ve Aydın’da birlikte başka bir ihale konusunda yargılandıkları dava ile ilgili Başkan Çerçioğlu’nun verdiği savunmada danışmanı olmadığını, kendisinin sadece belediyenin danışmanlık hizmetlerinin müteahhidi olduğunu ileri sürdü. Erkan Karaarsan ise savunmasında bu konuyu tasdik ederek, belediyeye ihale karşılığında hizmet veren danışmanlık şirketinin sahibi olduğunu iddia etti.
Bu savunmalar sonrası gözler mahkeme dosyasında yer alan Çerçioğlu ve Karaarslan arasında tespit edilen HTS (Görüşme) kayıtlarına çevrildi. Çerçioğlu’nun, danışmanı olmayan ve belediye ihalelerine giren bir şirketin sahibi, yani müteahhit olan Erkan Karaarslan ile toplamda binlerce kez, yargılama konusu ihale öncesi ise 14 günde 77 kez ne görüştüğü kamuoyunda merak konusu oldu.
Belediye başkanının, danışmanı olmayan bir müteahhitle belediyede aldığı bir ihale öncesi ve sonrası toplamda binlerce kez görüşmesinin, ihaleye fesat şüphesinin delili kabul edileceği, uzman hukukçuların ortak görüşü olduğu ifade ediliyor. (MEHMET AYDIN) (Mehmet Aydın)

Müteahhitle ihale öncesi 77 kez neyi görüştüler?