MUSTAFA ARSLAN: NEREDEN GELİRSE GELSİN TERÖRÜN KÖKÜNÜ KAZIYACAĞIZ

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

MUSTAFA ARSLAN: NEREDEN GELİRSE GELSİN TERÖRÜN KÖKÜNÜ KAZIYACAĞIZAK Parti Tokat Milletvekili ve Adalet Komisyon Üyesi Av. Mustafa Arslan TBMM Genel Kurulu’nda; 28 Kasım 2015 tarihinde Diyarbakır’da Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi’nin öldürülmesine ilişkin HDP grubu adına verilen önergeye karşı konuştu

TBMM Genel Kurulu’nda 28 Kasım 2015 tarihinde öldürülen Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi’nin öldürülmesine ilişkin HDP grubu adına verilen önergeye karşı AK Parti adına Tokat Milletvekili Mustafa Arslan konuştu.

Milletvekili Mustafa Arslan, konuşurken HDP sıralarından sesler yükseldi. Konuşması bittiği halde HDP grubundan seslerin gelmeye devam etmesi üzerine ikinci kez söz alan Mustafa Arslan, “Tahir Elçi’nin vefatına üzüldüğünüz kadar o gün orada şehit olan iki polis memurumuzun isimlerini anmanız gerekirdi” dedi.

DEVLETİMİZ BÜYÜK, MİLLETİMİZ GÜÇLÜDÜR

Mustafa Arslan konuşmasında “Sayın Başkan Değerli Milletvekilleri HDP grubu adına verilen önerge üzerine söz aldım bu vesile ile Genel Kurulu saygı ile selamlıyorum. 28 Kasım 2015 tarihinde Diyarbakır Sur ‘da teröristlerin saldırısı sonucu iki polis memurumuz şehit olmuştur. Saldırı sonrası teröristler Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi’nin basın açıklaması yaptığı alana doğru kaçmış ve bu alanın güvenliğini sağlayan polis memurları ile kaçan teröristler arasında çatışma yaşanmıştır. Yaşanan çatışma sırasında Tahir Elçi maalesef kaynağı belli olmayan bir kurşun isabet etmesi sonucu vefat etmiştir. Teröristlerin saldırısı sonucu çıkan çatışmada hayatını kaybeden Tahir Elçi ve çatışmada şehit olan kahraman polis memurlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Olayın hemen akabinde Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatılmıştır. Olay yerine inceleme yapan Cumhuriyet savcılarına ve diğer görevlilere terör örgütü tarafından yapılan saldırılar nedeniyle olay yeri incelemesi ve delil toplanması bir hafta devam etmiştir. Zorluklar ile tamamlanan olay yeri incelemesi sonucu elde edilen bulgular Adli Tıp Kurumu tarafından incelenmiş, Basın mensuplarına ve iş yerlerine ait kamera kayıtları izlenmiştir. Merhum Tahir Elçi’nin avukatları tarafından Londra Üniversitesi’ne gönderilen deliller üzerine de raporlar hazırlanmıştır. Tüm bu raporlar sonucunda Tahir Elçi’nin ölümüne neden olan kurşunun hangi silahtan çıktığı tespit edilememiştir. Kamuoyunun görebileceği bir açıklıkla tamamlanan soruşturma sonrasında açılan davada 21 Ekim 2020 tarihinde ilk duruşma yapılmıştır. Davanın 23 Kasım 2022 tarihli yedinci oturumunda da terörist sanık Uğur Yakışır’ın yakalanma emrinin yerine getirilmesinin beklenmesine, diğer sanıkların adli kontrol hükümlerine karar verilmiş, çevrede bulunan bir iş yerine ait kamera görüntülerinin TÜBİTAK tarafından incelenmesinin tamamlanması için duruşma ileri bir tarihe ertelenmiştir. Yargı süreci devam etmektedir. Biz Tahir Elçi’nin öldürülmesinden büyük bir üzüntü duyuyoruz. Devletimiz büyük Milletimiz güçlüdür. Nereden gelirse gelsin PKK, PYD, DEAŞ, FETÖ hiç fark etmeksizin terörün kökünü kazıyacağız. Bu vesile ile kahraman şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum, gazilerimize acil şifalar diliyorum, yeniden Tahir Elçi’nin vefatı ile bölge halkına ve Türk Milletine, Aziz Milletimize baş sağlığı diliyorum” ifadelerine yer verdi.

ŞEHİT OLAN POLİS MEMURLARIMIZIN İSIMLERİNİ ANMANIZ GEREKİRDİ

İlk konuşmasının ardından HDP grubunun sesler yükselmesi üzerine ikinci kez söz alan Mustafa Arslan “Anayasanın 138. maddesine göre devam eden bir yargılama ile ilgili bir konunun Meclis gündemine getirilmesi doğru değil. Yani Meclis gündeminde devam eden bir yargılama ile ilgili görüşme yapılamaz, soru sorulamaz, bu şekilde araştırma önergesi verilemez! Mahkeme büyük bir şeffaflıkla soruşturmayı tamamlamış, soruşturma süresinde ve devamında müdahil avukatları ve aile soruşturmayı çok yakından takip etmiş, soruşturmada ki şeffaflıktan dolayı da teşekkür etmiştir. Toplanan delillerden Tahir Elçi’yi öldüren kurşunun hangi silahtan çıktığı gerek Türkiye’de yapılan gerekse Londra Üniversitesi’nde yapılan tetkiklerde ortaya çıkmamıştır. Burada Tahir Elçi’nin öldürülmesine üzüldüğünüz kadar sizinde orada şehit olan iki polis memurumuzun isimlerini bir defa olsun anmanız gerekirdi. Genel Kurulu saygıyla selamlıyorum” diye konuştu. (Hüseyin Kömür)

MUSTAFA ARSLAN: NEREDEN GELİRSE GELSİN TERÖRÜN KÖKÜNÜ KAZIYACAĞIZ