MSB, Irak ve Suriye’de 1355 terörist etkisiz hale getirildi

Milli Savunma Bakanlığı, yılın başından itibaren Irak ve Suriye'nin kuzeyinde gerçekleştirilen operasyonlarla 1355 teröristin etkisiz hale getirildiğini duyurdu. Ayrıca, son bir haftada yasa dışı geçiş yapmaya çalışan 338 şüpheli yakalanarak hudut güvenliğinin sağlandığını açıkladı.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

MSB, Irak ve Suriye’de 1355 terörist etkisiz hale getirildi

Ankara-BHA

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Irak ve Suriye’nin kuzeyinde gerçekleştirilen operasyonlarla, 28’i son bir haftada olmak üzere bu yılın başından itibaren 1355 teröristin etkisiz hale getirildiğini duyurdu. MSB Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk tarafından yapılan bilgilendirme toplantısında terörle mücadele ve diğer askeri faaliyetler hakkında detaylı bilgiler verildi.

Terörle mücadelede kararlı operasyonlar

Türk Silahlı Kuvvetleri, terörü kaynağında yok etme stratejisi çerçevesinde sürekli ve kapsamlı operasyonlar yürütmeye devam ediyor. Son bir haftada 28, yılın başından itibaren ise toplam 1355 terörist etkisiz hale getirildi. Irak’ın kuzeyindeki Pençe Harekatı bölgesinde, teröristlerin gasp ettiği evler ve gizlendikleri bölgelerde yapılan arama-tarama faaliyetlerinde çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi.

Hudut güvenliği sağlanıyor

Son bir haftada, yasa dışı yollarla geçmeye çalışan 3’ü terör örgütü mensubu olmak üzere toplam 338 şüpheli yakalandı. Yılın başından itibaren hudutlarımızdan yasa dışı geçiş yapmaya çalışan 6 bin 367 kişi yakalandı. Ayrıca, son bir haftada engellenen 929 şüpheli ile birlikte bu yıl içerisinde engellenen kişi sayısı 64 bin 362’ye ulaştı. Yapılan operasyonlarda 38 kilogramdan fazla metamfetamin ele geçirildi.

Eğitim ve tatbikatlar devam ediyor

Türk Silahlı Kuvvetleri, operasyonların yanı sıra eğitim ve tatbikat faaliyetlerini de aralıksız sürdürüyor. 1-12 Temmuz tarihleri arasında Ankara’da Türkiye-Özbekistan Özel Kuvvetler, 4-14 Temmuz tarihleri arasında Batı Karadeniz’de Breeze tatbikatları devam ediyor. Ayrıca, çeşitli ülkelerin deniz kuvvetlerine ait gemilerin Türkiye’ye liman ziyaretleri gerçekleştiriliyor. NATO Daimi Deniz Görev Grubu-2 kapsamında TCG GAZİANTEP fırkateyni, Doğu Akdeniz’de Kanada ve Bulgaristan’a ait gemilerle görev yapıyor.

Savunma sanayi ve bedelli Askerlik

Yerli ve milli savunma sanayi ürünlerle Türk Silahlı Kuvvetleri’nin etkinlik ve caydırıcılığı artırılmaya devam ediyor. Bu kapsamda, Kara Kuvvetleri Komutanlığı tarafından muhtelif miktarda “DROPS Tekerlekli Konteyner Taşıyıcı Aracı”nın muayene ve kabul faaliyetleri tamamlandı.

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yayımlanan genelgeye göre, 2024 yılının ikinci altı ayı için bedelli askerlik tutarı 217.871,04 TL olarak belirlenmiş olup, bedelli askerlik müracaat işlemleri 8 Temmuz itibarıyla başlamıştır.

MSB, Irak ve Suriye’de 1355 terörist etkisiz hale getirildi