MİT’ten PKK/KCK’ya darbe: İki el yapımı bomba uzmanı etkisiz hale getirildi

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), Irak'ın Hakurk bölgesinde düzenlediği operasyonla PKK/KCK'nın el yapımı bomba uzmanları "Faraşin Gabar" kod adlı Bahar Akyol ve "Tijda Jiyan" kod adlı Nurbahar Karadağlı'yı etkisiz hale getirdi. Teröristler, bomba yapımı sırasında operasyonla hedef alındı.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ANKARA-BHA

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), Irak’ın kuzeyindeki Hakurk bölgesinde düzenlediği nokta operasyonunda PKK/KCK’nın önemli el yapımı bomba uzmanlarını etkisiz hale getirdi. Operasyon, örgütün el yapımı patlayıcı hazırladığı sırada gerçekleştirildi ve “Faraşin Gabar” kod adlı Bahar Akyol ile “Tijda Jiyan” kod adlı Nurbahar Karadağlı hedef alındı.

MİT’in uzun süredir takip ettiği teröristler, bomba düzenekleri ve el yapımı patlayıcılar hazırladıkları esnada etkisiz hale getirildi. “Faraşin Gabar” kod adlı Bahar Akyol’un, 2015’te Şırnak’ın Cizre ilçesindeki hendek-barikat olaylarında yer aldığı ve bu olayların ardından PKK/KCK’nın kırsal kadrolarına katıldığı belirtildi. Akyol’un, Irak’taki kamplarda silah eğitimi aldığı ve 2019 yılında Haftanin, 2020’de ise Hakurk’ta bulunduğu, Hakurk’ta saldırı ve sabotaj alanında uzmanlaştığı öğrenildi.

Diğer terörist “Tijda Jiyan” kod adlı Nurbahar Karadağlı’nın, 2014’te PKK/KCK’ya katıldığı ve 2023’te Hakurk kırsalına geçerek burada saldırı ve sabotaj eğitimi aldığı bildirildi.

Bu başarılı operasyon, terör örgütü PKK/KCK’nın bomba yapım kapasitesini önemli ölçüde daraltırken, bölgedeki güvenlik operasyonlarının etkinliğini de artırdı.

MİT’ten PKK/KCK’ya darbe: İki el yapımı bomba uzmanı etkisiz hale getirildi