MGM’den 7 il için “sarı” kodlu uyarı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Bolu, Karabük, Çankırı, Ankara, Eskişehir, Afyonkarahisar ve Kütahya'da yerel kuvvetli sağanaklar nedeniyle ani sel ve su baskını riskine karşı "sarı" kodlu uyarıda bulundu.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

MGM’den 7 il için “sarı” kodlu uyarı

Ankara-BHA

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, öğle saatlerinden itibaren 7 ilde yerel olarak kuvvetli gök gürültülü sağanak yağışların beklendiğini duyurarak “sarı” kodlu uyarıda bulundu. Bolu, Karabük, Çankırı, Ankara’nın kuzey ve batı ilçeleri, Eskişehir, Afyonkarahisar ve Kütahya’da etkili olacak sağanaklar nedeniyle ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına gibi olumsuzlukların yaşanabileceği belirtildi.

Vatandaşların ve yetkililerin, özellikle açık alanlarda dikkatli olmaları ve gerekli önlemleri almaları önemle vurgulandı. Ulaşımda aksamalar gibi çeşitli risklere karşı tedbirli olunması gerektiği hatırlatıldı. Meteoroloji yetkilileri, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı anında müdahale edebilmek için ilgili kurumların da hazır durumda olmasını istedi.

MGM’den 7 il için “sarı” kodlu uyarı