MESUDİYE ZIRHLISI ŞEHİTLERİ 108. YILINDA TÖRENLE ANILDI

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

MESUDİYE ZIRHLISI ŞEHİTLERİ 108. YILINDA TÖRENLE ANILDIBİROL GÜNGÖRDÜ ÇANAKKALE
 
Çanakkale Savaşlarında batırılan Mesudiye Zırhlısı’nda şehit olan 10 subay ve 25 er şehadetlerinin 108. yıldönümünde Çanakkale’de düzenlenen törenle anıldı.
 
Kepez sahilinde bulunan Mesudiye Zırhlısı Anıtı önünde düzenlenen anma programına Çanakkale Belediye Başkan Vekili M. İrfan Mutluay, Kepez Belediye Başkanı Birol Arslan, CHP İl Başkanı Metin Ümit Ural, Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, CHP Merkez İlçe Başkanı Süleyman Erte, Çanakkale Turizm Derneği (ÇATUD) Başkanı İsmet Balkan, Gelecek Partisi İl Başkanı Vahap Özsüer, STK temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.
 
Tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Devamında 13 Aralık 1914’te Mesudiye Zırhlısı’nda şehit olan 10 subay ile 25 askerin isimlerinin okunmasının ardından Kepez Belediye Başkanı Birol Arslan, ÇATUD Başkanı İsmet Balkan ve Mesudiye Zırhlısında Şehit olan Ahmet Oğlu İsmail ‘in akrabası Bilecik- Pazaryeri Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Sedat Büyük’te günün anlam ve önemi ile ilgili konuşma yaptı.
 
Mesudiye Zırhlısı ve Çanakkale Savaşı şehitleri için okunan duaların ardından, Mesudiye Zırhlısında Şehit olan Ahmet Oğlu İsmail ‘in akrabası Sedat Büyük’e hediye takdim edildi.
 
Program, şehitler anısına denize çelenk ve karanfil bırakılması ile son buldu.
 
Mesudiye Zırhlısı Hakkında
Osmanlı Donanması bünyesinde, 1887-1888 Osmanlı-Rus, 1897 Osmanlı-Yunan ile 1912-1913 Balkan Savaşları’nda başarıyla görev yapan, Çanakkale Savaşı’nda Çanakkale Boğazı’na girmek isteyen yabancı gemilere karşı sabit batarya olarak kullanılan Mesudiye Zırhlısı, Sarısığlar mevkisinde 13 Aralık 1914’te İngiliz B-11 Denizaltısı’ndan atılan torpidoyla batırıldı.
Mesudiye Zırhlısı’ndaki 598 kişilik mürettebatından 10 subay ve 25 er şehit oldu. (Birlik Haber Ajansı-BHA)

MESUDİYE ZIRHLISI ŞEHİTLERİ 108. YILINDA TÖRENLE ANILDI