Mansur Yavaş Ve Meral Akşener Afyonkarahisar’da

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Mansur Yavaş Ve Meral Akşener Afyonkarahisar’daAnkara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener Afyonkarahisar halkıyla bir araya geldi. Yavaş, “Gençlerin en iyi cep telefonu istemek, en iyi evlerde yaşamak, en iyi okullara gitmek, en iyi kıyafetleri giymek hakkı değil mi? Bir lokma bir hırka diye geldiniz, gençlerin hayallerini yok ettiniz. Adalet istiyoruz, değişiklik istiyoruz artık. Birleşe birleşe kazanacağız” dedi.
 
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, seçim gezileri kapsamında Afyonkarahisar’da vatandaşlarla bir araya geldi.
“BİZ DE SİZİ DEĞİŞTİRMEK İSTİYORUZ”
Zafer Meydanı’nda düzenlenen mitingde konuşan ABB Başkanı Mansur Yavaş, “Ülkemizde hakim olan nefret dilini ortadan kaldırmak için sevgi dilini yeniden hakim kılmak için artık kimseyi de yuhalamıyoruz. Seçim neden yapılır? Elbette iktidar değişsin diye yapılır. Biz de sizi değiştirmek istiyoruz. Seçime gidin ama kazanmayın mı diyorsunuz bize? Bu iktidarın şöyle bir özelliği var. Anketlerdeki durumu görünce taktik değiştirirler her türlü iftira ve senaryolar birdenbire ortaya çıkar” dedi.
“KUL HAKKI YİYENLERE ASLA OY VERMEYİN”
Hükümetin yeniden iktidar olabilmek için Millet İttifakı’na yönelik çeşitli iftaralar attığını anlatan Yavaş, şunları kaydetti:
“Bizler mevsimlik milliyetçi değiliz. A’dan Z’ye milliyetçiyiz. Bizim PKK ile işimiz olmaz. Talepleri bellidir. Onun yanında HÜDAPAR’ın da talepleri aynıdır. Aynı görüşleri savunan HÜDAPAR’ı kendi listelerine aldılar. Gaffar Okan’ın katilleri bunlar. Böyle söylediğim için beni şikâyet etmişler. Şeref madalyası gibi taşırım omzumda. Türkiye Cumhuriyetinin değerleri ile oynayan kim olursa olsun hiç fark etmez… Boş laflara karnımız tok. Camiye, kışlaya, okullara siyaset sokuldu. Devletin milli politikaları değişmez. 21 yıllık AKP iktidarı döneminde dindar ve muhafazakâr kesime ‘Çalıyor ama çalışıyor’ anlayışı benimsetildi. Kul hakkı yiyenlere asla oy vermeyin. Göz boyamak için neler yapıyorlar. Bunlar seçimi kazanınca şampanyayla kutlar, biz gideriz şükür namazımızı kılarız. Şimdi bunu diyen bakana da sözlerim var. Biz Ankara’da seçildiğimiz akşam çıktık Ankara halkına teşekkür ettik. Rozetimizi çıkardık. Sabah da gittik şükür namazımızı kıldık, hadi bismillah dedik. İsteyen istediği gibi kutlar sana ne? Böyle şampanya deyince benim aklıma ne geliyor. Hani onların bir bakanı var bakara makara her cuma bir ayet sallayan, onun uçaktaki hali bir yandan her cuma bir ayet sallıyor, bir yandan oturmuş uçakta bir şişe şampanya devirmiş sızmış görüntüsü gözümün önüne geliyor. Tek kelime ettiniz mi ona? Bırakın artık dini kullanmayı. Bu yolsuzlukları yapanlar inşallah 14 Mayıs’tan sonra hesabını mutlaka verecekler.”
Yavaş, yönetimin değişmesi gerektiğine dikkat çekerek, “Biz insanlara huzur, bereket ve aydınlık günlerden başka bir şey vaat etmiyoruz. İkinci tura kalacaklarını yenileceklerini anlamışlar. Kazanmak için her şeyi yaparız, diyorlar. Siyaset bu kadar çürümemişti. Yapamadığınızı bir kere kabul edin, itiraf edin. Yeni gelen iktidarın bir şey yapma ihtimali var. Gençler öyle bir yetişti ki biz onlardan akıl alacak hale geldik. Gençlerin en iyi cep telefonu istemek, en iyi evlerde yaşamak, en iyi okullara gitmek, en iyi kıyafetleri giymek hakkı değil mi? Bir lokma bir hırka diye geldiniz, gençlerin hayallerini yok ettiniz. Biz hata yaptık demiyorsunuz. Adalet istiyoruz, değişiklik istiyoruz artık. Birleşe birleşe kazanacağız. Her şey çok güzel olacak bundan emin olun” diye konuştu.
AKŞENER: “SORUNLARINIZI ÇÖZECEĞİZ MAĞDURİYETLERİ GİDERECEĞİZ”
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ise Millet İttifakı’nın iktidara gelmesiyle yapılacakları anlatarak, şunları söyledi:
“Millet iradesine ‘darbe’ demek kadar ahlaksız bir söz olamaz. Hırsızlığa, güce, yetkiye, haksızlığa doymadınız, onun için de milletin iradesinden kaçıyorsunuz. Mansur Bey’e dendi ki ‘Eğer ona oy verirseniz PKK’lar su saatlerinizi okuyacak.’ Oldu mu? Hayır. Yanına uğrayabildi mi? Hayır. Tam tersine vatan evlatları işe girdi. Tertemiz çocuklar işe girdi. Evine ekmek götürür oldu. Davul zurnayla yardım yapmak yerine sosyal devlet olma görevini yerine getirdi. Başkent Kart çıkardı. Komşusu ona yardım geldiğinin farkında değil. Çok güzel bir yöntem buldu. Ben PKK’lıysam derhal beni tutuklayın. Bu doğruysa bana nasıl tahammül ediyorsunuz? PKK kanlı bir terör örgütüdür. PKK ile mücadele etmek herkesin boynunun borcudur. PKK ile barışmaya çalışan hain oğlu haindir. 3 senedir esnafı gezdim. Öğrenciyi, emekliyi dinledim. Herkese istihdam yaratacağız, sorunlarınızı çözeceğiz. Mağduriyetleri gidereceğiz.”(Birlik Haber Ajansı-BHA)

Mansur Yavaş Ve Meral Akşener Afyonkarahisar’da