Mansur Yavaş: Türk dünyasının en önemli başkenti Ankara

ABB Başkanı Mansur Yavaş, ‘Yeni Dönem Başkanlar Buluşması: Yerelde Güçlü Liderlik, Katılımcı Yönetim’ toplantısında “Vizyonumuz; Türk dünyasının en önemli başkenti olan şehrimizi kalkındırmak, yaşam kalitesini artırmak” dedi.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), Ulusal Demokratik Enstitüsü’nün (NDI) desteğiyle “Yeni Dönem Başkanlar Buluşması: Yerelde Güçlü Liderlik, Katılımcı Yönetim” toplantısına ev sahipliği yaptı. Gölbaşı Mogan Konukevi’nde gerçekleştirilen toplantıda, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, önemli açıklamalarda bulundu.

Çözüm ve insan odaklı hizmet anlayışı

Başkent belediyesi olmanın getirdiği sorumlulukla hareket ettiklerini belirten Mansur Yavaş, “Çözüm ve insan odaklı hizmet verme anlayışımızla kaynaklarımızı her türlü israftan kaçınarak etkili, duyarlı, ekonomik ve verimli bir şekilde kullanmaya ve Ankara’mızın asli ihtiyaçları için çalışmaya devam edeceğiz.” dedi.

Yavaş, şeffaflık ve hesap verebilirlik ilkeleri doğrultusunda, halkı karar alma süreçlerine dahil ederek, yapılan tüm faaliyetleri açık bir şekilde paylaşacaklarını ve harcanan her kuruşun hesabını vermeye devam edeceklerini vurguladı. “Cumhuriyetimizin başkenti Ankara’da belediye başkanı olmak son derece gurur verici, önemli bir sorumluluk ve ayrıcalıktır. Ankara’yı dünya standartlarının üzerinde bir refah seviyesine kavuşturmak için hep birlikte çalışmalı, faydalı iş birlikleri yapmalıyız.” ifadelerini kullandı.

İş birlikleri ve yenilikçi projeler

Toplantıda, NDI Türkiye Mukim Ülke Direktörü Janet Sawaya, Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kemal Görmez, ABB bürokratları, ilçe belediye başkanları, Ulusal Demokratik Enstitüsü yöneticileri ve görevli personeller yer aldı. Yavaş, mevcut iyi iş birliklerini geliştirmeye ve belediye hizmetlerine ilişkin her konuda iş birlikleri yapmaya hazır olduklarını belirtti. “Bu güne kadar dünyaya örnek pek çok projeye imza attık; bu nedenle her alanda sizlerle bilgi ve deneyim paylaşımına hazırız.” dedi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak, dezavantajlı toplum kesimlerinin güçlendirilmesine büyük önem verdiklerini belirten Yavaş, “Ekonomik kalkınmanın hızlandırılmasına yerel kaynaklarla çözüm aramakta, sadece sosyal yardım değil, meslek edindirme, kırsal kalkınma destekleri, internete ücretsiz erişim gibi kapsayıcı politikalarla Ankara halkına çok katmanlı ve yenilikçi hizmetler sunmaktayız.” dedi.

Gelecek vizyonu

Mustafa Kemal Atatürk’ün başkent olarak emanet ettiği Ankara’yı dünya başkentleriyle yarışır bir kent yapmak için çalıştıklarını vurgulayan Yavaş, “Vizyonumuz; Türk dünyasının en önemli başkenti olan şehrimizi kalkındırmak, dünyada öncü uygulamalara imza atmak ve vatandaşın yaşam kalitesini artırarak gelecek kuşaklara örnek bir belediye, güzel bir Ankara bırakmaktır.” şeklinde konuştu.

Şeffaf ve hesap verebilir yönetim

Yavaş, başkent belediyesi olmanın sorumluluğuyla kaynakların etkili ve verimli kullanımını sürdüreceklerini belirtti. “Halkımızı karar alma süreçlerine dâhil etmeye, gerçekleştirdiğimiz tüm faaliyetlerimizi şeffaf bir şekilde paylaşmaya, harcadığımız her kuruşun hesabını vermeye devam edeceğiz.” diyerek, şeffaf ve hesap verebilir bir yönetim anlayışını benimsediklerini ifade etti.

Bu toplantı, yerel yönetimlerde güçlü liderlik ve katılımcı yönetim anlayışını pekiştirmek adına önemli bir adım olarak öne çıkıyor. Başkan Yavaş’ın liderliğinde Ankara Büyükşehir Belediyesi, yenilikçi ve insan odaklı projelerle başkenti daha yaşanabilir hale getirmeyi hedefliyor.

Mansur Yavaş: Türk dünyasının en önemli başkenti Ankara