Mansur Yavaş: Çok konuşmuyoruz ama gerektiği zaman da mutlaka konuşuyoruz

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Başkentli gençlerin doğru ve verimli bilgiye daha kolay ulaşabilmesi için modern ve konforlu çalışma ortamı sunan Kızılay İzmir Caddesi’nde yer alan “100.Yıl Gençlik Kütüphanesi”nin açılış törenine katıldı. Kütüphane açılışında basın mensuplarının sorularını cevaplayan Yavaş, gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Yavaş, “Çok konuşmuyoruz ama gerektiği zaman da mutlaka konuşuyoruz” dedi.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ankara – BHA

Ankara Büyükşehir Belediyesi “Öğrenci Dostu Ankara” mottosuyla hizmetlerine devam ediyor.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Kızılay İzmir Caddesinde yer alan “100. Yıl Gençlik Kütüphanesi”nin açılışında basın mensuplarının sorularını da cevapladı.

MANSUR YAVAŞ: “ÇOK KONUŞMUYORUZ AMA GEREKTİĞİ ZAMAN DA MUTLAKA KONUŞUYORUZ”   

Açılışın ardından basın mensuplarının sorularını cevaplayan Yavaş, gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Yavaş, cumhurbaşkanlığı seçim polemiklerine dair şunları dile getirdi: “Biz her zaman söyledik. Partimiz aday gösterirse aday oluruz. Gündemde bunun haricinde konuşacak başka cümle yok. Türkçe konuşuyoruz ve gayet açık konuşuyoruz. Onun dışında söylenen sözlerin hiçbirinin kıymeti harbiyesi yoktur. Söylediğim muhalefet tüm gücüyle ülkede yaşanan sorunların çözümü doğrultusunda ve halka duyurulması konusunda çalışmalıdır. Bunun haricindeki konuşmalar boş laftır. Boş laflarla hiçbirimizin kaybedecek vakti yoktur. Artık bizi tanıdınız 5 yıldır çok konuşmuyoruz ama gerektiği zamanda mutlaka konuşuyoruz. Gizli kapaklı hiçbir işimiz olmaz. Her şeyimizi kamuoyuyla paylaşırız. Boş laflara bazı insanların yetkisi olmadığı halde kendi kendine konuşmaları toplumda nifak çıkarıcı veya hükümetin işine yarayan ve gündemi unutturan çalışmalarına kulak verilmemesini tavsiye ediyorum. Durum budur.”

“ÜLKE GÜNDEMİNİ ORTADAN KALDIRMAK İSTİYORLAR”

Yavaş, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in günü geldiğinde parti olarak kimin aday olacağını belirleyeceğini açıkça söylediğine vurgu yaparak Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu polemikleri ile ilgili şunları söyledi:

“Bu tartışmaları çok gereksiz ve üzücü buluyoruz. Çünkü bunu daha önce yaşadık. 6’lı masa toplantıları daha devam ederken, ortada seçime daha birkaç yıl varken aday kim olacak tartışmaları özellikle yaptırıldı. Arayı bozmak, insanların kafalarında bir takım tereddütler yaratmak için yapıldı ama aslında bunu yaparlarken aynı zamanda da ülke gündemini ortadan kaldırdılar. Şuanda yapılan da maalesef aynı. Sayın İmamoğlu ya da benim ağzımızdan hiçbir şey çıkmadığı halde kulis bilgisi aldı altında hem hükümeti eleştirip hem de hükümete hizmet edecek şekilde gereksiz tartışmalar yaptırıyorlar. Gündemi unutturuyorlar. Şuanda ülkenin tek bir gündemi var emeklilerin durumu, yaklaşan kış şartları, insanları gıdaya erişimindeki zorluk. Bir yandan üreticiler ürettiklerini satamazken bir yandan dar gelirli vatandaşlarımız alışveriş yapamıyor, adeta aç yaşıyorlar.”

“SİYASET YAPANLARIN GÖREVİ SADECE VE SADECE HALKIN SIKINTILARINI GİDERMEK”

Yavaş, Ankara’daki 16 belediyenin tamamının da; siyasi kumpasa, yargı sopası gösterilerek siyaseti dizayn etme çabalarına karşı olduklarını bildirerek, “Ekrem Bey’in sonuna kadar yanında olacağımızı çeşitli açıklamalarımızda belirttik aynı açıklamalara da devam ediyoruz. Bu davanın açılması bile yanlıştır. Umuyorum yanlış bir karar verilmez. Sayın İmamoğlu’nun suçlu olmadığı herhangi bir şekilde başka kasıtla konuşmadığı konusunda mahkeme karar verir ve ülke gerçek gündemine döner. Bu konunun da konuşulması yine ülke gündeminde ön plana çıkıyor. Ve halkın gerçek sorunlarını ortadan kaldırıyor. Bizlerin bir tek görevi var özellikle siyaset yapanların sadece ve sadece halkın sıkıntılarını gidermek. Daha iyi bir hayat şartlarını Türkiye’ye, Türk milletine nasıl sunarız? Başka bir gündemimizin olmaması lazım. Bunlar biliyorsunuz zamanında bizim de başımıza geldi. Uzun süre tartışıldı. Ama sonuçta gerçeğin ne olduğu ortaya çıktı. Ben de aynı şekilde bir an evvel bu kararın beraat olarak verilmesini ve ülkenin kendi gündemine dönmesini talep ediyorum” dedi.

 “KENTTE BİR SORUN VARSA BİZ BUNA KAYITSIZ KALAMAYIZ”

Yavaş, dün bir mesajla hijyen malzemesi isteyen okulların başvurmasını istediklerini dile getirerek, 600’den fazla okulun başvuruda bulunduğunu kaydetti. Yavaş, yeni okullarda hijyen projesiyle ilgili de şunları kaydetti:

“Şimdi de kendi içimizde yaptığımız çalışmada Büyükşehir Belediyesinin çeşitli birimlerinde çalışan arkadaşlarımız her hafta en az 50 tane okulu cumartesi ve Pazar olmak üzere temizliğini yapacaklar. Biz izleyemeyiz biz kent yöneticileri kette bir problem varsa bu görev bizim değil bunu bakanlığın yapması bunu hükümetin yapması diye duyarsız kalamayız. Talep edildiği takdirde Ankara’daki 16 belediye başkanı olarak tamamını temizlemeye de talibiz. Bunu yapacak gücümüz de var. Orada okuyan çocuklar hepimizin çocukları. Öğrencilerimiz, küçük çocuklar… Onların milli eğitimin bu çaresizliği karşısında onların hiçbir suçu yok. Üstümüze düşeni mutlaka yapacağız.”

“BENİM ÇİZGİM BELLİ; TÜRK MİLLİYETÇİSİYİM, ATATÜRKÇÜYÜM”

Yavaş, ideolojik olarak kendini CHP’nin genel çizgisinden farklı bir yerde konumlandırmadığını dile getirerek,  “Ben bir Türk milliyetçisiyim, Atatürkçüyüm. Yani çizgim belli ben bunu her yerde söylüyorum, Sayın Genel Başkanımız da söylüyor. Türk Bayrağı’ndan rahatsız olmayan, İstiklal Marşı’ndan rahatsız olmayan, milli takım gol attığı zaman sevinen herkesle yan yanayız. Yani bunun ölçüsü budur. Dolayısıyla Sayın Genel Başkanımızla bu konuda aynı çizgideyiz. Ama keşke Yunan kazansaydı diyen, ilk 4 maddeyi tartışan ve Türk Milli Takımının yenilmesini arzu eden insanlarla biz yan yana gelemeyiz. Çünkü biz ülkeyi hep birlikte kucaklaşarak yönetmeye talibiz hepimiz. Ayrılmamızı gerektirecek hiçbir şey yok. Ortak yaşama ülkümüzü sonuna kadar sürdüreceğiz. Bin yıldır ortak yaşıyoruz bu ülkede binlerce yıl daha ortak bir şekilde kardeşçe, barış içerisinde yaşayacağız. Dolayısıyla çizgide hiçbir şey yok o gün bir şey olmuştur, orada kalmıştır. Zaten Sayın Genel Başkan ve İmamoğlu da gerekeni orada söyledi ve benim açımdan konu kapanmıştır” dedi.

“GENÇLERİN TÜM İHTİYAÇLARINA KARŞILIK VERİYORUZ”

Şehirde 400 bine yakın öğrencinin bulunduğunu ve “Öğrenci dostu Ankara” mottosuyla öğrencilere yönelik geniş çaplı çalışmalar yürütüldüğünü belirten Yavaş,

“Ankara’nın tüm ilçelerine yayılmış, modern teknolojik ürünlerle donatılmış gençlik merkezlerimizle gençlerin tüm ihtiyaçlarına karşılık veriyoruz. Hem eğlenebilecekleri hem de öğrenebilecekleri gençlik merkezlerimizden, en modern yüzme havuzlarından e-spor merkezlerine, kütüphanelerden Ankara’mızda öğrencilerimizin dostu BelPa kafelere kadar her şey mevcuttur” dedi.

“OKUYAN ANKARA” PROJESİ KAPSAMINDA KÜTÜPHANE AÇILIŞLARI DEVAM EDİYOR

“Okuyan Ankara” projesi kapsamında bu yıl yedinci kütüphanenin açılışını gerçekleştiren Yavaş, hizmetlerle ilgili şöyle konuştu: “Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne ait kütüphane sayısı sıfırdan bu seviyeye ulaştı. Ayrıca, metroların altındaki alanlarda ve AŞTİ’de toplamda 12 sessiz çalışma alanı ve kütüphaneyi vatandaşların hizmetine kazandırdık. Önümüzdeki ay, gençlerin talepleri doğrultusunda şekillenen yeni bir sessiz kütüphanenin Gençlik Parkı’nda açılacak.”

YENİ PROJELER YOLDA: ULUS GENÇ AKADEMİ VE ZAFER ÇARŞISI

Yavaş, Ulus bölgesinde gençlerin talepleri doğrultusunda 2 bin metrekarelik alana sahip olacak modern kütüphane ve çalışma istasyonu projesi olan Ulus Genç Akademi’nin 29 Ekim’de açılacağını duyurdu. Ayrıca Kızılay’ın tarihi Zafer Çarşısı’nda yer alan Cumhuriyet dönemi binasını 24 saat açık bir yaşam merkezi haline getirerek bölgeye canlılık kazandıracaklarını belirtti.

Yavaş, Ulus ve Kızılay gibi tarihi merkezleri koruyarak gelecek nesillere aktarmak istediklerini ifade ederek konuşmasını tamamladı.

 İZMİR-1 VE İZMİR-2 CADDESİ’NDEKİ ÇALIŞMALARA 10 GÜN İÇİNDE TAMAMLANACAK

Yavaş, ayrıca 100. Yıl Gençlik Merkezi’nin açılışında yaptığı açıklamada, Kızılay İzmir Caddesi İş Adamları Derneği ile gerçekleştirilen toplantıdan değinerek,  İzmir-1 ve İzmir-2 Caddeleri’nde sürdürülen çalışmaların 10 gün içerisinde tamamlanacağını duyurdu. Yavaş, esnafla iş birliği yaparak ilerlettikleri projede yalnızca ufak tefek düzenlemelerin kaldığını ve bu süreç sonunda bölge halkıyla tekrar bir araya geleceklerini belirtti.

Mansur Yavaş: Çok konuşmuyoruz ama gerektiği zaman da mutlaka konuşuyoruz