Malatyamız’ın Mucizevi Besini ‘Kayısı’ Tüketmeniz İçin 5 Sebep

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Malatyamız’ın Mucizevi Besini ‘Kayısı’ Tüketmeniz İçin 5 SebepKayısı sodyumca fakir potasyumca zengin olduğundan dolayı kalp yetmezliği, böbrek hastalıkları, hepatit, siroz tedavisinde olumlu etkileri mevcuttur. Kuru kayısının beslenme ve sağlık açısından en önemli özelliklerinden birisi de diyet lifidir. Kuru kayısıda bol miktarda diyet lifi bulunmaktadır. Diyet lifi kabızlık, irritabl kolon sendromu, apandisit, hemoroid, diş hastalıkları, şişmanlık, şeker hastalığı, kroner kalp hastalıkları ve kolon kanseri gibi hastalıkların oluşum riskini azaltmakta, bağırsakların düzenli çalışmasını sağlamaktadır.

1. Demir içeri çok yüksek olduğu için kayısı; kansızlıkta hem tedavi edici hem de önleyici etkiye sahiptir.

2. Ağız ve diş sağlığı açısından da oldukça yararlı olan kayısı, bağışıklığı güçlendirerek diş eti sorunlarını önler ve aynı zamanda ağız içinde oluşan yaraların iyileşmesini sağlar.

3. Kayısı yüksek potasyum içermektedir. Bu sayede kalp koruyucu etkisi ve kalp kaslarını besleme etkileri göstermektedir. Öte yandan kalsiyum ve fosfor minerallerini içerdiğinden dolayı kemik sağlığı açısından da oldukça önemlidir.

4. Kayısı içeriğinde bulunan antioksidan etkiye sahip ‘karotenoid’ yaşlanmayı geciktime etkisin sahiptir. Kayısı cildin nem dengesini sağlar ve pürüzsüzleştirir.

5. Yüksek miktarda potasyum içeren kayısı; kan basıncını düşürmeye yardımcı etkisi mevcuttur bu sayede tansiyon kontrolünü sağlar.

Kayısı Günde Ne Kadar Yenilmeli ?

Kayısı her 100 gramında 48 kalori içermektedir. Oldukça iyi bir enerji kaynağı olabilecek kuru kayısı, günde 4-5 adet tüketilebilir. (Kernekhaber.com)

Malatyamız’ın Mucizevi Besini ‘Kayısı’ Tüketmeniz İçin 5 Sebep